Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdili Kremlj i Bijela Kuća:

Putin i Obama namjeravaju osnažiti primirje u Siriji

Putin Obama
Foto: DPA/PIXSELL
18.04.2016.
u 23:59

Predsjednik Putin pozvao je "umjerene" pobunjenike da se distanciraju od skupine Islamska država i džihadista Fronte al-Nosra i na zatvaranje granice između Sirije i Turske, od kuda se nastavlja opskrba oružja za ekstremiste

Predsjednici Rusije Vladimir Putin i Sjedinjenih Država Barack Obama potvrdili su tijekom telefonskog razgovora da odlučno kane osnažiti prekid vatre u Siriji, objavili su Kremlj i Bijela kuća.

-Čelnici su razgovarali o pojedinostima stanja u Siriji i potvrdili da namjeravaju osnažiti primirje, rezultat rusko-američke inicijative, u toj zemlji kao i pristup humanitarne pomoći- precizira Kremlj u priopćenju.

Predsjednik Putin je također pozvao "umjerene" pobunjenike da se distanciraju od skupine Islamska država i džihadista Fronte al-Nosra i na zatvaranje granice između Sirije i Turske, od kuda se nastavlja opskrba oružja za ekstremiste, piše u priopćenju.

Predsjednici Putin i Obama su naglasili važnost mirovnih pregovora u Ženevi i dogovorili su da ruske i američke snage sigurnosti pojačaju suradnju u pogledu Sirije.

Bijela kuća navodi da je taj telefonski razgovor bio prilika za predsjednika Obamu da ponovo pozove Putina da utječe na režim Bashara al-Assada u pogledu poštivanja obveza. "Nažalost vidjeli smo da je prekid neprijateljstava krhak i da ga režim sve više ugrožava opetovanim kršenjima", naglasio je Josh Earnest, glasnogovornik Bijele kuće.

Glasnogovornik je naglasio da je predsjednik Obama ponovo pozvao ruskog predsjednika na potpunu primjenu sporazuma iz Minska o sukobu na istoku Ukrajine.

>>Obama: Islamska država je u defenzivi u Iraku i Siriji

>>Sirija će biti podijeljena na tri federalne jedinice, izbori u kolovozu

Komentara 6

DU
Deleted user
09:28 19.04.2016.

Lijepo je vidjeti kako Car šamara samozvane gospodare Svijeta.

ST
stomugromova
09:09 19.04.2016.

Cionistički režim u Washingtonu jedino želi srušiti Assada i podijeliti Siriju u nekoliko dijelova.Primarna je namjera Golansku visoravan i još jedan dio pripojiti Izraelu.

LD
lopov drpiga
07:39 19.04.2016.

Skoro 60% sirijaca izišlo na izbore koje oporba bojkotira. Za zapad su izbori nelegitimni, kao i referendum u nizozemskoj, ili referendum o braku u hrvatskoj... Asad diktator, a evropska komisija demokratski izabrano tijelo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije