Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucao po kafiću

Pucnjava u Tel Avivu: Dvije osobe ubijene. 'Čini se da je riječ o terorističkom napadu'

izrael, tel aviv, pucnjava
Foto: Reuters/PXSELL
1/10
01.01.2016.
u 16:05

Gradonačelnik Ron Huldai rekao je novinarima da se čini da je riječ o terorističkom napadu motiviranom nacionalizmom

Dvije osobe su ubijene i nekoliko ih je ranjeno u pucnjavi u jednom pubu u centru Tel Aviva, javljaju svjetski mediji. 

Četvero ozlijeđenih bore se za život dok je ostalih petero ranjenih izvan životne opasnosti. 

Pucnjava se dogodila u ulici Dizengoff kada je napadač otvorio vatru prema kafiću

Policija istražuje tko je odgovoran za pucnjavu iako se sumnja na teroristički napad. Ne zna se također niti je li riječ o napadu Palestinca ili kriminalne skupine pošto su sukobi između Izraelaca i Palestinaca sve veći. 

Jedna je ranjena osoba ubrzo podlegla ozljedama, a sedam ranjenih prebačeno je u bolnicu, gdje je umrla još jedna osoba, rekao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld. Počinitelj je u bijegu i za njim je organizirana potjera, izvješćuju izraelski mediji. Nije poznato je li riječ o kriminalcu ili o teroristu, rekao je Rosenfeld.

- Nije jasno što je pozadina incidenta, je li riječ o terorističkom napadu ili je povezan s kriminalom - rekao je Rosenfeld za BBC.

Gradonačelnik Ron Huldai rekao je novinarima da se čini da je riječ o terorističkom napadu motiviranom nacionalizmom, prenosi BBC.

Na Twitteru se pojavila navodna snimka nadzorne kamere koja navodno prikazuje napad. Na snimci čija autentičnost zasad nije potvrđena vidi se kako jedna osoba puca dok posjetitelji kafića bježe. Upozoravamo da bi snimka nekima mogla biti uznemirujuća:

 

Kako prenosi RT, jedan je svjedok za Haaretz rekao da je u napadu sudjelovao samo jedan napadač, za kojega je rekao da je bio svjetloput i nije izgledao istočnjački, a nosio je jurišnu pušku M-16. Jedan svjedok za izraelsku je televiziju rekao da je napadač bio mlad te da je imao jurišnu pušku.

 

>> Baghdadi poziva na pobunu u Saudijskoj Arabiji, prijeti napadima na Izrael

Komentara 40

DU
Deleted user
16:46 01.01.2016.

Očekujem da dobijemo informaciju o svakom ubijenom civilu u Jemenu

Avatar Ironman0105
Ironman0105
15:45 01.01.2016.

pa kaj onda, kaj nas briga? Niti zidovi niti arapi nisu nam prijateljski narodi, i kaj nas briga kaj se medjusobno ubijaju?niti su nase vjere niti rase, niti u nasem kulturnom okruzju. Bas kao i npr bosanci ili srbi....

Avatar smuljko
smuljko
15:55 01.01.2016.

nije vrijedno naslovnice za zemlju koja je udaljena tisućama km daleko i još kada se uzme u obzir, odnosno" glede unatoč" statistički gledano to su uobicajeni događaji pa zaista ne shvaćam zašto bi nam to odvalcilo toliko pažnje...neka se kolju međusobno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije