Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISIL

Baghdadi poziva na pobunu u Saudijskoj Arabiji, prijeti napadima na Izrael

Al Baghdadi
Foto: Reuters/PIXSELL
27.12.2015.
u 08:17

Baghdadi se prvi i zadnji put pojavio u javnosti u ljeto 2014. u Mosulu.

Vođa Islamske države Abou Bakr al-Baghdadi pozvao je u audio poruci objavljenoj u subotu na pobunu u Saudijskoj Arabiji i obećao napade na Izrael. Riječ je o prvoj njegovoj poruci u zadnjih sedam mjeseci, a objavljena je na društvenim mrežama Twitter i Telegram, objavio je američki portal za praćenje džihadističkih mreža SITE.

Poruka je objavljena u trenutku kada Islamska država trpi poraze u Siriji i Iraku. U poruci dugoj 24 minute, Baghdadi kritizira veliku koaliciju 34 države koju je 15. prosinca osnovala Saudijska Arabija u cilju "borbe protiv terorizma".

"Nedavno su objavili formiranje koalicije (...) pogrešno nazvane 'islamskom' i ustvrdili da joj je cilj borba protiv kalifata", koji je proglasila Islamska država na području Sirije i Iraka, rekao je.

"Da je ta koalicija islamska, donijela bi pobjedu i pomogla narodu Sirije", istaknuo je. Baghdadi u poruci poziva Saudijce da se "pobune" protiv svojih vođa. Prijeti također da će napasti Izrael, ističući da Islamska država "nije ni na trenutak zaboravila Palestinu".

Baghdadi se prvi i zadnji put pojavio u javnosti u ljeto 2014. u Mosulu.

>> Baghdadi pobjegao iz Rake?

Komentara 9

BR
Branko102
09:27 27.12.2015.

Obmana i podvala.Izrael stoji iza ISIL-a,kao i SA koja je glavni financijer. Američki helikopteri su proteklih dana izvlačili izraelske i američke instruktore iz Ramadija ,prije ofanzive iračke vojske,koji su tamo komandujući kadar.dok se ISIL-ovci prebacuju tajno u Afganistan.Prljavi poslovi Izraell i SAD ,zahvaljujućui ruskoj intervenciji u Siriji,polako otkrivaju odvratnu pokvarenu politiku cionista na Bliskom Istoku.

RO
rotšild
11:13 27.12.2015.

Baghdadi je agent mosada i ova prijetnja je laž. Židovska izmišljotina.

RO
rotšild
11:11 27.12.2015.

Baghdadi je agent mosada.Amerika, to jest cionisti, su Lucifer svijeta, mrzitelji čovjeka. Bolesnici su si umislili da su iznad svega, da su superiorna rasa i da moraju vladati svijetom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije