Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VALENCE

Pucnjava kod džamije u Francuskoj - autom se htio zabiti u vojnike

francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
01.01.2016.
u 17:29

Vozač je dvaput uzimao zalet kako bi pogodio vojnike koji su pucali pri drugom njegovom pokušaju

Vojnik i stariji muškarac muslimanske vjeroispovijesti lakše su ozlijeđeni u izgredu što ga je izazvao muškarac koji se automobilom zaletio među vojnike koji su čuvali džamiju u gradu Valence na jugu Francuske. 

Vozač je teško ozlijeđen jer su vojnici na njega otvorili vatru, no ozljede nisu opasne po život, objavila je vlada. 

Taj 29-godišnji muškarac čiji identitet nije objavljen prebačen je u bolnicu, a njegovi motivi zasad su nepoznati jer još nije ispitan.  Izvor blizak istrazi rekao je da on nije poznat obavještajnoj službi, da je iz predgrađa Lyona i da mu je supruga stigla u bolnicu.

Ozlijeđen je 72-godišnji vjernik, pogođen zalutalim metkom koji su ispalili vojnici, a lakše ozljede noge zadobio je jedan vojnik, rekao je gradonačelnik Nicolas Daragon.   

"Četvorica vojnika bila su ispred džamije, umjerene i mirne džamije, u vrijeme kada su pristizali vjernici između dviju molitvi", rekao je Daragon. 

Vozač je dvaput uzimao zalet kako bi pogodio vojnike koji su pucali pri drugom njegovom pokušaju.  

U Francuskoj je na snazi visok stupanj pripravnosti na terorizam od 13. studenoga kada je u islamističkim napadima u Parizu ubijeno 130 osoba. Vojnici štite objekte koji se smatraju posebno osjetljivima kao što su bogomolje i službene zgrade.

>> Pucnjava u Tel Avivu: Dvije osobe ubijene. 'Čini se da je riječ o terorističkom napadu'

Komentara 17

Avatar smuljko
smuljko
18:57 01.01.2016.

gle...opet muđoški amok...može li tko objasniti zašto je to tako ucestala pojava među muslimanskim življem...to je činjenica..odnosno zakonitost...zašto je muslimansko ludilo tako cesta pojava za razliku od krscana,judejaca,hindusa i inih idolopoklonika...

BA
balic
18:41 01.01.2016.

Ne za se koji motiv je bio? Namjera mu sigurno nije bila Novu godinu cestitati.

MA
Majur
19:10 01.01.2016.

Tim muslimanskim fanaticima je dovoljno da im netko veli da je "onaj tamo" nacrtao Muhameda...dobro došli u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije