Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADI U PARIZU

Papa Franjo: To je jedan dio trećega svjetskog rata

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
15.11.2015.
u 13:19

"Upotrijebiti Božje ime za takva zlodjela je bogohuljenje!"

Kako može čovjekovo srce smisliti i provesti tako užasne događaje kao što su ovi što su potresli ne samo Francusku nego cijeli svijet, kazao je papa Franjo poslije molitve angelusa danas sa s prozora apostolske palače pred vjernicima koji su ispunili Trg sv. Petra. Papa je izrazio duboku bol zbog „terorističkih napada“ koji su u petak uvečer okrvavili Francusku prouzročivši brojne žrtve. Predsjedniku francuske republike i svim francuskim građanima papa Franjo je izrazio bratsku sućut.

- Posebno sam blizu obiteljima koje su izgubile svoje drage i ranjenima - kazao je Franjo i naglasio kako „toliko barbarstvo nas ostavlja zaprepaštenima i pitamo se kako može čovječje srce smisliti i provesti tako užasne događaje kao što su ovi što su potresli ne samo Francusku nego cijeli svijet“.

Pred tolikim činima koji se ne mogu tolerirati „nije moguće ne osuditi nedostojnu uvredu dostojanstva čovjeka“, kazao je Franjo i naglasio: „Želim ponovno odlučno potvrditi kako put nasilja i mržnje ne rješava probleme čovječanstva!“.

- Upotrijebiti Božje ime za takva zlodjela je bogohuljenje! - istaknuo je papa Franjo i pozvao na molitvu za žrtve nasilja. Papa je u subotu u kratkom telefonskom razgovoru s ravnateljem televizijske postaje Talijanske biskupske konferencije (TV 2000), Luciom Brunellijem, rekao kako je vrlo potresen i ožalošćen te da ne razumije takve čine. Glas mu je podrhtavao dok je govorio o tom „užasnom napadu“.

- To je jedan dio… Trećega svjetskog rata ... Da, to je jedan dio… To se ne može opravdati … Nije humano… - kazao je papa Franjo govoreći s prekidima i hrapavim glasom.

>> Sirijske putovnice pronađene kod terorista su - lažne. Sutra i u Hrvatskoj dan žalosti i sirene u 12 h

>> Tko je Omar Ismail Mostefai, prvi identificirani napadač u Parizu

Komentara 14

US
Ustajaustasesvi
14:11 15.11.2015.

da papo, brojis one u francuskoj, ne onu djecu u palestini

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:36 15.11.2015.

Hmmm,....mislim da nije mislio na rat protiv Muslimana, nego neceg drugog.

AA
aabbcc
14:35 15.11.2015.

Papa je u pravu a mnogi misle da 3-sv.rat ce biti nesto po ugledu na staru strategiju i doktrinu iz vremena 1 i 2 sv. rata.____ Politicari danasnjeg vremena su nesto mudriji i napredniji... i od samog Hitlera da bii primijenili njegovu strategiju ratovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije