Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK SA ŽRTVAMA

Papa Franjo: Svijet je u patnji, ne postoji Bog rata

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.09.2016.
u 14:15

Papa je podsjetio Zapad, koji strahuje od novih terorističkih napada, da postoje dijelovi svijeta u kojima su gradovi "sravnjeni sa zemljom, zarobljenici mučeni a obitelji nasmrt gladuju".

Papa Franjo osudio je utorak one koji vode ratove u ime Boga, uoči sastanka sa žrtvama rata i s vjerskim vođama s kojima bi trebao razgovarati o rastućem vjerskom fanatizmu i eskalaciji nasilja u svijetu.

"Svijet je u ratu, svijet je u patnji", kazao je argentinski Papa uoči sastanka. "Ne postoji Bog rata", kazao je, pozivajući "sve žene i muškarce dobre volje, svih vjera, da se mole za mir".

Cilj ovogodišnjeg Međureligijskog molitvenog skupa, koji je utemeljio papa Ivan Pavao II. prije 30 godina, je upozoriti na progon ljudi zbog njihove vjere i na ekstremizme svih vrsta koji se prikazuju kao religija.

Papa je podsjetio Zapad, koji strahuje od novih terorističkih napada, da postoje dijelovi svijeta u kojima su gradovi "sravnjeni sa zemljom, zarobljenici mučeni a obitelji nasmrt gladuju".

"Bojimo se.. terorističkih napada" ali "to je ništa u usporedbi s onime što se događa u tim državama, u tim zemljama u kojima dan i noć padaju bombe"

Nakon razgovora sa žrtvama rata predviđeni su odvojeni susreti s nadbiskupom Canterburyja Justinom Welbyjem, duhovnim vođom anglikanaca, s pravoslavnim carigradskim patrijarhom Bartolomejem I. te s predstavnicima muslimana i židova. 

U 16.00 sati svi će se sudionici povući na molitvu za mir. Molit će u isto vrijeme, ali na različitim mjestima kako bi svatko mogao moliti na svoj način, nakon čega će se sastati na zajedničkoj svečanosti gdje će se pročitati poruka mira.

>> Papa Franjo biskupima: Svijet je umoran od lažljivaca

Ključne riječi

Komentara 3

NE
Nemanadimak
14:48 20.09.2016.

Fala bogu da ima ratova i terorizma dok se crkva moli za ratove. Sto financijski ne podrže mir? To je kao da kažem ženi molit ću se da imamo stan a pored molitve ako ništa ne poduzmem neće se ništa desiti. Tako bi i crkva mogla malo preći i na djela a ne samo moliti se i za to još i tražiti novce od vjernika za svoje molitve!

Avatar Propaganda
Propaganda
15:50 20.09.2016.

manje riječi više djela

VV
vaser vaga
16:04 20.09.2016.

tatek opet filozofira. oni koji su zapoceli i vodili najvise ratova (a one koje nisu vodili, su blagoslovili), oteli tudjega, pljackali i ubijali.. a sve u ime nekog njihovog boga. i dalje se mjesa u posla s kojima on veze ne bi trebnao imati... na koljena!! i ostani na njimado kraja svog zivota, pa da vam On oprosti sva vasa nedjela.... kako te samo nije sram.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije