Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BOG SE NE PREDAJE'

Papa Franjo biskupima: Svijet je umoran od lažljivaca

papa franjo, poljska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.09.2016.
u 16:11

Franjo traži da se bdije nad obrazovanjem budućih svećenika i da se gleda na kvalitetu, a ne na kvantitetu redovnika

– Svijet je umoran od začaravajućih lažljivaca i, neka mi bude dopušteno kazati, svećenika ili biskupa po modi – kazao je papa Franjo u dugom govoru novim biskupima koje je danas primio u Vatikanu. Franjo je kazao kako ljudi „nanjuše“ i udaljuju se od manipulatora, narcisoida, branitelja vlastitih pobuda i širitelja uzaludnih križarenja.

Biskupi moraju biti sposobni, kazao je Franjo, privući Bogu muškarce i žene današnjice bez žalopojki i ne ostavljajući ni jedan pokušaj da ih se dostigne i da im se približi. Franjo traži da se bdije nad obrazovanjem budućih svećenika i da se gleda na kvalitetu, a ne na kvantitetu redovnika.  

Franjo se obratio 154-orici novih biskupa, kazavši im kako trebaju pitati Boga, koji je bogat milosrđem, koja je tajna da bi njegovo milosrđe moglo postati pastoralom u njihovim biskupijama.  

Bog se nikada ne predaje! Mi smo naviknuti na predaju i izmišljamo gorke govore kako bismo opravdali lijenost koja nas blokira u uzaludnim žalopojkama. Žalopojke nekog biskupa su ružne stvari, kazao je Franjo.

>> Papa Franjo ujednačio kodekse Latinske i Istočne crkve

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar pozor
pozor
17:12 16.09.2016.

Sigurno je mislio i na Kosica,pomodni biskup koji se niskim strastima dodvorava pucanstvu sa time da djeli narod na ove i one,to krscanski nauk nije

DU
Deleted user
16:35 16.09.2016.

Sveti oče riješi nas biskupa Sisačkog,čovjeka koji najviše mrzi,koji samo širi mržnju između ljudi,koji nije dostojan biti biskup!!!

Avatar Dameanu
Dameanu
21:25 16.09.2016.

Pa neka cuju ovi nasi biskupi sto grade dvore i kleti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije