Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojica talaca

Otkriven identitet 'Jihadi Johna'

Jihadi John
Foto: Reuters/PIXSELL
26.02.2015.
u 13:05

U svakom videu militant se pojavljuje u crnom ogrtaču i s maramom koja mu prekriva lice

Otkriven je identitet 'Jihadi Johna', maskiranog militanta Islamske države koji se pojavljuje u snimkama dekapitacija taoca. BBC javlja kako je Jihadi John Britanac rođen u Kuvajtu pod imenom Mohammed Emwazi.

Iako je policija već ranije utvrdila njegov identitet, njegovo ime nije pušteno u javnost zbog 'operativnih razloga'.

Emwazi se na snimkama prvi put pojavio prošlog kolovoza kad je navodno ubio američkog novinara Jamesa Foleya.

Kasnije je snimljen prilikom dekapitacija američkog novinara Stevena Sotloffa, birtanskog humanitarca Davida Hainesa, britanskog taksista Alana Henninga i američkog humanitarca Abdula-Rahmana Kassiga, poznatog i pod imenom Peter.

U svakom videu militant se pojavljuje u crnom ogrtaču i s maramom koja mu prekriva lice.

>> ISIL objavio snimku novog smaknuća. Jihadi John ranjen?

Komentara 11

BA
bajo2
13:35 26.02.2015.

pa sada neka mu nadju majku,oca ,sestre ,bracu pa .......

Avatar Kristijan Kašić
Kristijan Kašić
15:15 26.02.2015.

samo malo! Koliko ja znam, identite mu se zna vec mjesecima, i navodno je bio ranjen! Pisalo je i u Vecernjem! Jel vi nas zezate ili sta?

EL
EliteTeam2015
18:07 26.02.2015.

on je defitivno bolestan a i dolazi iz bolesne familije,,,pa nemoze ni on biti bolji....pravda ce ga stici,,,to je sigurno,,,odnosno,,sad vise nije sigurna nigdje,,,njegovi ce ga skinuti,,,i austrija je napravila najbolji zakon u svijetu,,,nadam se da ce ga i ostalee zemlje primjeniti i to najbrze sto se moze,,,tako ce se zaustaviti te umobolnike sto propagiraju islam a sa islamom veze nemaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije