Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićna poruka

'Orwell je ništa u usporedbi sa današnjim sustavom nadzora'

edward snowden (1)
25.12.2013.
u 17:49

- Dijete koje se danas rodi odrastat će bez koncepcije privatnosti. Nikada neće znati što to znači imati trenutak za sebe koji nitko neće snimati ili neće analizirati njihove misli - kazao je Snowden.

Najpoznatiji svjetski zviždač, Edward Snowden, je u svojoj "Alternativnoj božićnoj čestitci" kazao kako je se sustav nadzora opisan u knjizi Georgea Orwella "ništa u usporedbi sa današnjim sustavima nadzora", piše RT.  

- Načini sakupljanja podataka opisani u knjizi, mikrofoni i kamere, TV-i koji nas promatraju, su ništa u usporedbi sa onim što je danas dostupno. U svojim džepovima nosimo senzore koji nas prate svugdje gdje idemo. Razmislite što to znači za privatnost prosječne osobe - rekao je bivši djelatnik američke Nacionalne sigurnosne agencije koji je otkrio njezine metode praćenja milijuna ljudi diljem svijeta.

- Dijete koje se danas rodi odrastat će bez koncepcije privatnosti. Nikada neće znati što to znači imati trenutak za sebe koji nitko neće snimati ili neće analizirati njihove misli - kazao je Snowden u poruci koju je emitirao Channel 4.

- To je problem zato što je privatnost bitna. Privatnost nam omogućuje da otkrijemo tko smo o što želimo biti - nastavio je Snowden te je poručio vlada koje nas prate da im je jeftinije pitati nas što mislimo nego nas špijunirati.

>>Snowden: Moja misija je ispunjena, već sam pobijedio

>>Svaki dan prate stotine milijuna mobitela u svijetu. Možda i vaš!

Komentara 9

BI
biby2611
18:25 25.12.2013.

E vidis druze TITO bas mi je drago sto si se javija i tebe sam bas triba.Kazes da radis 40 godina na televiziji i sad zamisli mene koji gledam tu televiziju 40 godina i nista ne mogu da promjenim i ako je to i moja televizija.kao i tvoja samo sto ja ne primam placu a ti jesi.Zamisli kako je meni zadnje dvije godine od kako su ovi tvoji dosli na vlast imali smo jednog normalnog novinara Mislava Togonal i njega ste poslali na radio koji nitko ne slusa a vidi koliko Natasa i Sasa radi na HRT i sta da radim,,,

Avatar MENSA
MENSA
19:39 25.12.2013.

Ja sam sada potpuno u komi! Znači sad moja žena preko NSA može sve saznati kaj se ja s dečkima dogovaram kad idemo malo ružiti. Em ti Velikoga Brata!

Avatar abraham73
abraham73
18:46 25.12.2013.

meine isto prate, ja sam dobrovoljno u wc solju ugradija kameru , da im nebi slucajni sta promaklo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije