Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Barbarski zločini'

Obama: Uništit ćemo ISIL, neće nas zastrašiti

OBAMA
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.09.2014.
u 17:07

Teroristička grupa ISIL jučer je objavila video u kojem se prikazuje odrubljivanje glave američkom novinaru Stevenu Sotloffu, a danas je potvrđena njegova autentičnost

Predsjednik SAD-a Barack Obama danas je izjavio kako će se ubojice dvaju američkih novinara privesti pravdi te da njihovi barbarski zločini neće zastrašiti SAD, javlja CNN.

– Štogod ti ubojice mislili postići ubijanjem nedužnih Amerikanaca kao što je Steven, u tome su već sada promašili. Nisu uspjeli jer, kao i ljudi diljem svijeta, Amerikanci se gnušaju njihova barbarstva. Neće nas zastrašiti, kazao je Obama.

Teroristička grupa ISIL jučer je objavila video u kojem se prikazuje odrubljivanje glave američkom novinaru Stevenu Sotloffu, a danas je potvrđena njegova autentičnost.

To je druga dekapitacija američkog novinara u dva tjedna, a militanti tvrde da su ubojstva rezultat Obamine odluke da provodi zračne napade usmjerene protiv snaga ISIL-a u Iraku.

– Naš cilj je jasan. Želimo uništiti ISIL tako da više ne predstavlja prijetnju i u tome možemo uspjeti, kazao je Obama i dodao kako borba neće biti kratka te će trebati vremena da budu uništeni.

SAD i Velika Britanija ponovno su počeli zračne udare u Iraku u kolovozu, prvi put od povlačenja američkih vojnika iz Iraka 2011.

Britanski premijer David Cameron izjavio je kako će Islamsku državu izbrisati s lica zemlje.

>> Opet objavili snimke: ISIL pogubio 250 vojnika pred kamerama

>> ISIL zaprijetio odsijecanjem glave hrvatskom zetu iz Siska

Komentara 32

DI
didašokac
17:23 03.09.2014.

Pretjerali su s provociranjem Amerike. Sada ce ih loviti po cijelom svijetu. ISIS je gotov.

Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:15 03.09.2014.

ne vjerujem da će Ameri dva puta ponoviti istu grešku.. sada su shvatili da u tim zemljama nekakva zapadnjačka demokracija još uvijek nije moguća, njima treba čvrsta ruka

Avatar bok
bok
22:49 03.09.2014.

...nije to rat krcana protiv muslimana. I muslimani se ograduju od tih divljaka, kao sto se krscani ograduju od izraelskig zlocina. ISILevci su spodobe Koje su se sad zamjerile cielom svietu. Nece proci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije