Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO SANKCIJE

Obama Putinu: SAD ne priznaje rezultate referenduma

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
17.03.2014.
u 08:06

Putin je, tvrdi Kremlj, Obami rekao da da je referendum legitiman

Američki predsjednik Barack Obama jučer je telefonskim putem ruskom kolegi Vladimiru Putinu poručio da SAD ne priznaje rezultate referenduma o odcjepljenju Krima, prenosi Reuters.

Obama je upozorio kako je Washington spreman uvesti sankcije Moskvi. Poručio je Putinu kako se ukrajinska kriza još uvijek može razriješiti diplomatskim putem, ali Rusija mora zaustaviti vojne napade na ukrajinski teritorij.

Putin je, tvrdi Kremlj, Obami rekao da da je referendum legitiman, a lideri su se složili da moraju surađivati s ciljem stabilizacije Ukrajine. Također su se složili o potrebi slanja međunarodnih promatrača u Ukrajini.

- Obama je naglasio da Rusija svojim potezima krši suverenost i teritorijalnu cjelovitost Ukrajine te da smo, u koordinaciji s našim europskim partnerima, spremni uvesti nove cijene Rusiji za njezine poteze - izvijestili su iz Bijele kuće.

>> 'Rusija jedina može SAD pretvoriti u radioaktivni pepeo'

Komentara 32

DU
Deleted user
10:02 17.03.2014.

Niti iračani i avganistanci ne priznaju američku okupaciju svojih država.

KI
Kissinger
11:22 17.03.2014.

od uređene države(LIBIJE) napraviše zemlju terora.sad angloameri gusare po oceanima i otimaju NAFTU od istih terorista koje su postavili na vlast u jadnoj LIBIJI!!!!

CR
crniohhelo
15:17 17.03.2014.

Interesantno je to da Evropska Unije je slijepa na jedno ili na dva oka, Amerika sa svim svojim ratovima u ime demokracije na cijelome svijetu, na cijelome se svijetu poteze crta rata i svaki rat donosi nista dobroga tima gdjee se rat vodi samo Amerika profitira kao uvijek od toga svega, i upravo sada hoce Amerika jos vise atomskoga oruzja u Evropi da stacionira i jos najbolje u Ukrajini na Krimu, i to jos nije sve upravo sada je Amerika pokusala u Venecueli vojni puc ali o tome ne govori nitko to je tabu tema jer tema Ukrajine stoji u fokusu politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije