Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1000 EURA NA DAN

Nizozemska policija: Djecu na krađu sile i bande iz Hrvatske

zlostavljanje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
22.06.2016.
u 17:50

Policija vjeruje da djeca dolaze iz siromašnih obitelji u Bosni i drugim državama bivše Jugoslavije

Nizozemska policija objavila je da bande, uključujući i hrvatske, prisiljavaju oko 300 djece diljem Europe da svako od njih dnevno ukrade tisuću eura, objavio je danas BBC.

Otkrivene su četiti kriminalne mreže koje djeluju u Nizozemskoj, Španjolskoj, Austriji, Hrvatskoj i Bosni, kažu u policiji. Šestoro nestale djece pronađeno je prošlog tjedna u bijednim životnim uvjetima u Španjolskoj, a par u 40-tim godinama je uhićen. Tužitelji ističu da se radi o modernom ropstvu, piše BBC.

Operacija nizozemske policije počela je prošle godine kada je na glavnoj željezničkoj postaji u Amsterdamu otkrivena skupina djece kako krade pod nadzorom odraslih osoba. Djecu se ispisuje iz škola kako bi krali od prolaznika ili u trgovinama, a vlasti vjeruju da se maloljetne djevojčice iskorištava i kao seksualno robljeKada je policija u Barceloni 15. lipnja uhitila par iz istočne Europe, kod njih su otkrili bebu i još petoro djece mlađe od 15 godina. Smatra se da su pripadali široj mreži i bit će izručeni NIzozemskoj pod optužbom za krijumčarenje ljudima i korištenje lažnog identiteta.

Prema nizozemskim medijima, neka djeca bila su pod nadzorom centara za socijalnu skrb ili je prijavljen njihov nestanak iz izbjegličkog centra Ter Apel na sjeveroistoku Nizozemske.

"Istražujemo jesu li djeca žrtve krijumčara ljudi", rekao je tužitelj Werner ten Kate.

"Osjećam da je ovo samo vrh sante leda i da je u to uključeno puno više djece", dodao je.

Policija vjeruje da djeca dolaze iz siromašnih obitelji u Bosni i drugim državama bivše Jugoslavije, navodi BBC.

Komentara 5

NY
no_yes
09:14 23.06.2016.

Objavite etnički identitet tih odraslih pa ćemo znati o čemu je riječ.

Avatar maxist
maxist
10:21 23.06.2016.

O svojima šute i sve najbolje ali svi znaju koliko su oni surovi u ozakonjenim pljačkama kroz bankarski-financijski sektor uz napomenu da su i glavni likovi u najdevijantnijem ponašanju......Mi to kažemo "pometi prvo pred svojim vratima" !

OB
ObrenM
13:45 23.06.2016.

Nisu Siptari nego C ..gani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije