Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojvodina u šoku

Spazio bivšu suprugu u kafiću: 'Sve ću ih pobiti, samo je rekao i otišao van'

Dijana Zlatić
Foto: Facebook
1/5
03.07.2016.
u 11:32

"Sve ću ih pobiti!", kazao je Siniša Zlatić (38), ugledavši svoju bivšu suprugu Dijanu (30) u lokalu, pa se vratio s automatskom puškom i počeo pucati

Srbija je u šoku nakon nezapamćenog zločina koji se u subotu rano ujutro dogodio u selu Žitištu nedaleko od Zrenjanina. Pet je osoba poginulo, a dvadeset ih je ranjeno u pokolju koji je počinio Siniša Zlatić (38) nakon što je u lokalnom kafiću ugledao suprugu od koje se razveo prije nekoliko mjeseci.

Skriven pokraj šanka

Zlatić je, naime, nedugo nakon ponoći ušao u kafić Makijato te spazio svoju bivšu suprugu Dijanu Zlatić (38) kako sjedi u društvu nekoliko prijatelja.

– Sve ću ih pobiti, samo je rekao i otišao van – ustvrdio je policiji jedan od svjedoka događaja. Nekoliko minuta kasnije, Zlatić se vratio oboružan automatskom puškom. U kafić je ušao s bočnog ulaza, stao pokraj šanka, ispalio dva metka u vis, a potom počeo rafalnu paljbu. Prva je pogođena njegova bivša supruga Dijana, a trenutak kasnije i njezina prijateljica Jelena Popović. Obje su preminule na mjestu, a Zlatić je nastavio pucati po gostima koji su bili u kafiću i na terasi lokala.

U manje od minute, koliko je trajala paljba, Zlatić je ispalio dva okvira, odnosno oko 50 hitaca od kojih je većina pogodila cilj. Kada je pokušao zamijeniti treći okvir, na Zlatića su skočila dva mladića, konobar i jedan od gostiju lokala i počeli se hrvati s napadačem kako bi mu oteli oružje. Nakon što su mu istrgnuli automatsku pušku iz ruku, Zlatić je istrčao na ulicu i počeo bježati, no samo nekoliko stotina metara dalje uhvatila ga je policija, koja je bila krenula prema mjestu pokolja.

– Da ga naš konobar Isidor i još jedan mladić nisu svladali i oteli mu oružje, žrtava bi bilo znatno više – kaže Ljubomir Milinković, vlasnik kafića iz pakla. On u trenutku pucnjave nije bio u lokalu, već u svojoj kući s druge strane ulice, a gotovo da i nije primijetio da se nešto čudno događa dok sve već nije bilo gotovo. Naime, kako je u petak navečer otvoren Pile fest, manifestacija posvećena proslavi peradarske industrije u Žitištu, koju prate i brojni vatrometi, koncerti na otvorenom, zabava, mislio je kako su rafali zapravo samo još jedan od vatrometa ili petardi koje netko vani ispaljuje. Čim je shvatio da se nešto događa, istrčao je van i ušao u Makijato.

– Užasno je bilo. Ljudi su vrištali, krvi je bilo na sve strane. Ranjene smo odmah počeli prebacivati automobilima i kombijima u bolnicu u Zrenjaninu, a uskoro su stigla i tri vozila hitne pomoći – kaže Milinović.

Uz dvije djevojke koje su stradale na mjestu, u zrenjaninskoj bolnici od posljedica ranjavanja preminula su još tri muškarca. Na žalost, to vjerojatno nije i konačna bilanca ovog pokolja jer se najmanje četvero ranjenih nalazi u izuzetno teškom stanju i životno opasnoj situaciji te liječnici ne mogu prognozirati ishod.

Ubijena Dijana bila je desetak godina u braku s ubojicom, a imaju i zajedničko dijete. Prije nekoliko mjeseci Dijana je otišla od kuće i podnijela zahtjev za rastavu braka, no parnica još nije bila okončana tako da su formalno njih dvoje i dalje bili u braku premda nisu živjeli zajedno.

U trenutku pucnjave s Dijanom se nalazio i Stevan Jojić, za kojeg se vjeruje kako je s njom bio u ljubavnoj vezi. Jojić je jedna od petero žrtava koje nisu preživjele pokolj u Makijatu.

Javnost traži teže kazne

Javnost u Srbiji je ogorčena, a sve su glasniji zahtjevi da se pooštri kazneni zakon za počinitelje ovakvih djela. Naime, Srbija predviđa maksimalnu kaznu do 40 godina zatvora, no velik dio građana drži kako je to, uzimajući u obzir moguća skraćenja kazne zbog dobrog vladanja i prakse puštanja na uvjetnu slobodnu nakon odslužene dvije trećine kazne, preblago. Traži se uvođenje kazne doživotnog zatvora, pa čak i smrtna kazna za počinitelje ovakvih zlodjela.

“Tko sije smrt, i sam zavređuje smrt”, kažu zagovornici promjene zakona.

>>Upao u kafić, puškom ubio bivšu ženu i još četvero te ranio 25 ljudi

Komentara 41

DU
Deleted user
11:44 03.07.2016.

Pošto sam bio u vojsci znam da puška ima 30 metaka u spremniku. drugo taj je vjerojatno ratova protiv Hrvatske 91 godine, sada njegovi sunarodnjaci znaju iz prve ruke što je radio u Hrvatskoj za vrijeme rata.

Avatar babas
babas
11:48 03.07.2016.

Balkanac ne voli da ga žena ostavlja!

MI
MikiPrdekana
13:13 03.07.2016.

Velika tragedija. Sucut obitelji poginulih, a ovom monstrunu dozivotni zatvor i druzenje sa velikim momcima pod tusem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije