Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bluefin-21

Nestali Boeing 777: Prva potraga podmornice skraćena

Robotska podmornica Bluefin-21
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
15.04.2014.
u 08:04

Podmornica je premašila svoju granicu operativnog dosega od 4.500 metara pa je vraćena na površinu

Robotska podmornica, koja je stigla kao "pojačanje" u potrazi za olupinom nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa, morala je skratiti svoj prvi pokušaj potrage. Bluefin-21 je poslan u pretraživanje dna u južnom dijelu Indijskog oceana, na mjestu gdje su prošlog tjedna zabilježena četiri signala kakve inače odašilju snimači leta, takozvane crne kutije.

No, podmornica je premašila svoju granicu operativnog dosega od 4.500 metara pa je vraćena na površinu. Ukoliko vremenski uvjeti dopuste, podmornicu se kasnije danas planira opet spustiti u ocean, piše BBC.

Podsjetimo, avion u kojemu je bilo 239 putnika i članova posade nestao je 8. ožujka nakon što je iz Kuala Lumpura poletio za Peking. Iako olupina nije nađena, na temelju satelitskih podataka zaključilo se da se avion srušio u južnom dijelu Indijskog oceana, što je tisuće kilometara udaljeno od planirane putanje.

>> Crnoj kutiji istekla baterija? U potragu šalju podmornicu

>> 'Uvjereni smo da su signali povezani s nestalim Boeingom 777'

>> Misterij konačno riješen? Kinezi uočili objekte u oceanu

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 1

UN
unbekant
08:08 15.04.2014.

Niko i vjerovatno nikad nece saznati,sta se tacno desilo s tim Boeningom,punim putnika,jer oceanska su dna duboka…………………….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije