Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozorno prate nastavak

NATO zabrinut zbog ruskog upliva u Siriji – dva njihova aviona sletjela u Latakiju

REFILE CLARIFYING CAPTIONRussian President Vladimir Putin attends a session of the State Council presidium in Yalta, Crimea, August 17, 2015. Putin visited Yalta in Crimea on Monday to promote tourism there, according to the Kremlin's website. REUTERS/Ale
Foto: Reuters/PIXSELL
13.09.2015.
u 11:17

Donijeli su 80 tona humanitarne pomoći. Izvješća pokazuju da Rusija sve snažnije podržava režim predsjednika Bashar al-Assada.

Dok ruski kargo avioni slijeću u Siriji, NATO izražava zabrinutost zbog uloge Mokve u zemlji u kojoj od proljeća 2011. traje građanski rat. Prema ruskim izvorima, danas su dva aviona sletjela u Latakiju, glavni lučki grad u Siriji. Donijeli su 80 tona humanitarne pomoći. Izvješća pokazuju da Rusija sve snažnije podržava režim predsjednika Bashar al-Assada.

"Ne razumijemo posve što Rusija namjerava u Siriji. Čujemo da bi to moglo biti štošta – od humanitarnih operacija pa sve do borbenih. Ostaje vidjeti što će se od svih navoda realizirati. Pažljivo pratimo situaciju i zabrinuti smo oko bilo kakvih operacija koje bi mogle podržati Assadov režim", rekao je Philip Breedlove, NATO-ov vrhovni zapovjednik za Europu, piše Euronews

Rusija je bila vjeran saveznik predsjednika Bashar al-Assada otkako je započeo sukob u Siriji. Moskva odbacuje navode da jača svoju vojnu prisutnost u Siriji, iako kažu da su slali vojnu opremu sirijskoj vladi kako bi se mogla boriti protiv militanata Islamske države. 

>> Rusija se uključila u rat u Siriji: 'Više nisu samo savjetnici'

Komentara 85

RA
radovanmali
22:39 13.09.2015.

mamicu i rusiji i zapadu, sto ne sire demokratiju u svojem dvoristu, a ne tamo gdje ima nafte

HR
hrvatskiredarstvenik
12:49 13.09.2015.

Europa je gore zlo od ovih krvopija!!!!!!!!!!!!

BC
bura.curba
11:28 13.09.2015.

rusui basaru asadu humanitarnu pomoc,a amerikanci ukrajini, tu tim pomocima su konzerve (pastete) koje explodiraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije