Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad u Njemačkoj

Mladić (17) sjekirom i nožem napao putnike u vlaku. U sobi imao zastavu Islamske države. Ministar: Riječ je o izbjeglici

17- godišnjak napao ljude u vlaku
Foto: Reuters
1/6
19.07.2016.
u 16:30

Napadač je ubijen u pokušaju bijega, a radi se o 17-godišnjem Afganistancu

Pobješnjeli muškarac napao je sjekirom i nožem u vlaku više putnika kod njemačkog grada Würzburga. Kako javlja BBCteško je ozlijeđeno troje ljudi, jedna osoba lakše, a 14 osoba u stanju je šoka.

Među ozlijeđenima članovi su jedne obitelji iz Hong Konga, no kakve su njihove ozljede, zasad nije otkriveno. Njemačko tužiteljstvo objavilo je kasnije tijekom dana kako su dvije osobe imaju 'akutne rane opasne za život'. 

U sobi napadača policija je pronašla ručno izrađenu zastavu Islamske države, objavili su jutros njemački mediji.

Napadača je ubila policija dok je pokušavao pobjeći, a kako je objavio sinoć Bild.de, riječ je o 17-godišnjem Afganistancu koji je bez pratnje putovao u njemački Würzburg

Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Hermann rekao je da je riječ o izbjeglici koji je lani došao u Njemačku, a prije dva tjedna udomila ga je jedna njemačka obitelj. Vjerojatno je u Njemačku stigao tzv. balkanskom rutom. Prilikom napada uzvikivao je "Allahu ekber!" piše Bild. 

"Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao iz vlaka, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem", rekao je Herrmann za javni servis ARD.

Na pitanje može li potvrditi napise dnevnika "Bild" koji je ustvrdio da je napadač pri napadu na putnike uzvikivao "Allahu ekber" (Alah je velik), Hermann je izjavio kako je "bilo uzvika".

Željeznička linija između Ochsenfurta i Würzburga trenutačno je prekinuta, javljaju mediji.

>> Napadač iz Nice volio je društvo muškaraca i žena, a imao je i 73-godišnjeg ljubavnika

Ključne riječi

Komentara 152

WO
Wolff
23:31 18.07.2016.

Oćemo li se i dalje praviti iznenađenima i pronalaziti lažne izgovore za napadača jednom kada se objavi tko je on i koja je njegova motivacija? Ili ćemo priznati da stvarnost nije briga za naše ideale i iluzije, te da Europa ima ogroman problem koji prijeti svemu onome što nam je drago? Što dulje odbijamo priznati da se protiv nas vodi rat, to je manje vjerojatno da ćemo iz tog rata izaći kao pobjednici.

AA
Aartur
23:31 18.07.2016.

Opet ispočetka... Danas: Terorist je nepoznat Sutra ujutro: Terorist je "arapskog podrijetla" Sutra u 12h: Terorist je islamske vjeroispovijesti, ali drogira se i voli popiti i nije radikal Sutra navečer: Terorist je islamski fundamentalist, ISIL ga je vrbovao prošli tjedan

Avatar Abcd....
Abcd....
00:01 19.07.2016.

Jadni sirijski "izbjeglica", inace kirurg, nezadovoljan sto nije dobio posao u minkenskoj bolnici. Ovakve bi trebali udomljavati svi oni koji su im davali sendvice i vodu sa natpisima "welcome".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije