Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otišle u borbu za islam

Mlada džihadistica Samra Kešinović iz Sirije se javila sestri: Dobro smo!

samra sabina
Foto: interpol
30.04.2014.
u 15:20

Djevojčice, čije su obitelji u Austriju stigle iz BiH, u identičnim pismima poručile su ''srest ćemo se u raju''

Šesnaestogodišnja Samra Kešinović, koja je kao i godinu dana mlađa prijateljica Sabina Selimović ostavila roditeljima u Austriji oproštajno pismo s porukom da odlazi u Siriju gdje će se ''boriti za islam'', telefonirala je sestri iz Turske i rekla da su obje dobro, priopćila je austrijska policija, prenosi Blic.

Sabinini roditelji nedavno su u razgovoru za Večernji list kazali kako im je teško povjerovati da je njihova kći otišla u džihad u Siriju.

– Teško mi je! Nemamo nikakvih informacija o tome gdje se Sabina nalazi i kako je uopće nestala. Od 10. travnja, kada je nestala sa svojom najboljom prijateljicom, nemamo nikakvih informacija o njima – kazao je tada Sabinin otac, a majka je dodala:

– Moja je Sabina bila uzorna gimnazijalka. Živjela je i odrasla u Beču i ne mogu vjerovati da je krenula tim putem. Kada smo saznali da je nestala, odmah smo provjerili u zračnoj luci u Beču i saznali da su osobe s njihovim imenima otputovale u turski grad Adanu. Očekujemo da nam Turska pomogne i da se ponovo sastanemo s našim kćerima. 

Djevojčice, čije su obitelji u Austriju stigle iz BiH, u identičnim pismima poručile su 'srest ćemo se u raju'.

Austrijski mediji za vrbovanje djevojčica direktno optužuju izvjesnog Ebu Tejmu. Riječ je o selefiji (radikalnom islamistu) pravog imena Mirsad Omerović, koji je prije živio u Maoči u BiH te je doveden u blisku vezu sa selefijama iz BiH Bilalom Bosnićem i Nusretom Imamovićem, te propagira radikalni islam na njemačkom govornom području. Poznato je da je Ebu Tejma često držao predavanja u Altun-Alem džematu, koji vodi imam Adem, u džematu o kojem austrijski mediji često pišu kao o mjestu koje služi za provedbu aktivne politike radikalizacije islamskog stanovništva Beča te organiziranja odlaska u džihad u Siriju.

Dodajmo kako je austrijska policija priopćila da blisko surađuje s turskim kolegama na pronalaženju djevojčica te da se stotinjak austrijskih državljana bori u Siriji.

>>'Od kada mi je nestala kći, nisam oka sklopila. Stalno mislim – vratit će se'

>>Turski obavještajci ušli u trag odbjeglim djevojkama u 'svetom ratu'

Komentara 45

TA
tamanitelj
15:38 30.04.2014.

Opet talibani

DE
denis12345
15:34 30.04.2014.

Zašto je ovo vijest za naslovnicu Večernjeg lista?

RT
Rollo.Tomasi
15:45 30.04.2014.

Je li tko konačno uspio skužiti zašto bi nas trebalo biti briga za Austrijanke porijeklom iz Bosne koje će se možda raznijeti ili rađati male talibane u Siriji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije