Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDALO GA SRCE

Milijunaš blizak Putinu pronađen mrtav u washingtonskom hotelu

Lesin
Foto: Reuters/Pixell
07.11.2015.
u 08:12

Mihail Lesin je bio ruski ministar komunikacija, Putinov savjetnik i glavni direktor medijske kuće ruskoga naftnog diva Gazproma

Milijunaš blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu pronađen je mrtav u hotelu u Washingtonu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američke i ruske dužnosnike.

 Bivši ruski ministar komunikacija Mihail Lesin, kojega je oporba optuživala da je ušutkavao medije u Rusiji, pronađen je u četvrtak mrtav u hotelu The Dupont Circle.

 Američke su vlasti o tome obavijestile rusko veleposlanstvo u Washingtonu te vlasti dviju zemalja pokušavaju odrediti okolnosti u kojima je Lesin umro. Washingtonska policija izvijestila je samo o smrtnom slučaju u hotelu, ne želeći otkriti pojedinosti zbog istrage koja je u tijeku.

 Lesin je financirao Russia Today, medijsku kuću koja emitira na engleskom jeziku i koju podupire ruska vlada, a koja tvrdi da želi "dati drukčiju perspektivu na velike događaje u svijetu" iz "ruskog gledišta".

 Republikanski senator iz Mississippija Roger Wicker zatražio je u srpnju 2014. saveznu istragu o Lesinu kako bi se istražilo da li pere novac u SAD-u i je li u kontaktu s osobama koje su pod američkim sankcijama.

 Lesin je bio ruski ministar komunikacija između 1999. i 2004., a zatim je bio Putinov savjetnik u stvaranju medijske kuće Russia Today i glavni direktor medijske kuće ruskoga naftnog diva Gazproma. Navodno je za nekoliko milijuna dolara kupio imovinu u Europi, kao i nekoliko nekretnina u Los Angelesu za više od 28 milijuna dolara.

 "Činjenica da je ruski dužnosnik mogao steći toliku imovinu nameće ozbiljna pitanja", tvrdio je američki senator u pismu američkom ministru pravosuđa Ericu Holderu.

 Ovaj se slučaj dogodio u kontekstu vrlo napetih odnosa između Moskve i Washingtona.

>> Vladimir Putin najmoćniji je čovjek na svijetu

Komentara 17

Avatar El Indio
El Indio
08:31 07.11.2015.

Sredio ga KGB za razlog napada Rusije na Ameriku

Avatar istovari
istovari
14:37 07.11.2015.

Najfatalnija izdaja....ona kad te srce izda.

Avatar Hrvatina_Nikola_Tesla
Hrvatina_Nikola_Tesla
15:04 07.11.2015.

Tko se god zamjeri fašisti-putinu, sutradan je mrtav....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije