Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi nalazi o padu aviona

Novi detalji o tragediji: Pronađeni dijelovi ruskog projektila na mjestu rušenja leta MH17

MH17
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
11.08.2015.
u 16:26

Dijelove projektila otkrili su nizozemski istraživači, koji tvrde da još uvijek nisu pronašli dokaze koji direktno povezuju projektil i let MH17

Dijelovi ruskog projektila pronađeni su na mjestu rušenja leta MH17 Malaysia Airlinesa u Ukrajini.

Da podsjetimo, u padu zrakoplova koji se dogodio prošle godine, poginulo je 298 ljudi. Zapad je okrivio proruske separatiste, a Bijela kuća čak Putina i Rusiju. BBC sada javlja kako bi novi nalazi mogli biti jako važni u razjašnjavanju onoga što se dogodilo tragičnog dana. Dijelove projektila otkrili su nizozemski istraživači, koji tvrde da još uvijek nisu pronašli dokaze koji direktno povezuju projektil i let MH17.

Iako je zapadni svijet okrivio Rusiju za pad zrakoplova, Rusi su odbili preuzeti ikakvu odgovornost te su krivnju prebacili na ukrajinsku vojsku. - Dijelovi koje smo pronašli od posebnog su značaja za istragu te mogu dati više informacija o padu leta MH17. Iz tog razloga, istražit ćemo porijeklo dijelova - izjavili su u nizozemski istraživači. Nadodali su da se zasad ruski projektil ne može izravno povezati s padom leta.

>>Podaci crne kutije: Zrakoplov je srušio projektil

>>Malaysia Airlines počela restrukturiranje, bez posla ostaje 6.000 radnika

Komentara 56

MA
mainstream
16:55 11.08.2015.

Ovo mi je najbolja rečenica u članku: "Iako je zapadni svijet okrivio Rusiju za pad zrakoplova, Rusi su odbili preuzeti ikakvu odgovornost te su krivicu prebacili na ukrajinsku vojsku." A poanta je? Možda ova, da ako zapad nešto kaže onda mora da je istina iako istraga (koja nije u potpunosti nezavisna) ne navodi barem za sada tko je odgovoran? Ajmo rečenicu obrnuti i vidjeti kako bi to izgledalo: "Iako je istočni svijet okrivio SAD-a i EU za pad zrakoplova, isti su odbili preuzeti ikakvu odgovornost te su krivicu prebacili na pobunjenike". Barem meni, zvuči jednako loše i ne govori baš ništa osim pristranih stavova. ......................................... "Nezavisna" istraživačka grupa ima crne kutije iz kojih se može utvrditi tko (kontrola leta iz...?) je preusmjerio avion za stotine kilometara u ratnu zonu. Nakon toga se može utvrditi zašto se promjenio kurs. ......................" Zašto do sada nisu objavljeni nalazi zvčunnih zapisa iz crnih kutija (obično se objave poslije par tjedana, a u slučaju namjernog obaranja Luftansinog aviona od strane kopilota znali smo već poslije para dana što se je događalo u kabini"

LD
lopov drpiga
16:38 11.08.2015.

Dvije strane u sukobu se međusobno optužuju za rušenje zrakoplova, a obje koriste rusko naoružanje pa mi nije jasno o kakvom napretku u istrazi se govori...

DU
Deleted user
17:01 11.08.2015.

Možda nađu i Sadamove bojne otrove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije