Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINA

Podaci crne kutije: Zrakoplov je srušio projektil

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
27.07.2014.
u 14:54

Europski stručnjak tvrdi da podaci pokazuju da se dogodila "velika eksplozivna dekompresija"

Neobjavljeni podaci crne kutije zrakoplova Malaysia Airlinesa srušenog u Ukrajini pokazuju kako je zrakoplov više puta pogodio šrapnel eksplodiranog projektila, navodi CBS News. Neimenovani europski dužnosnik za sigurnost u prometu rekao je za taj portal da je projektil učinio ono za što je napravljen - da ruši zrakoplove. Rekao je da je podaci pokazuju da se dogodila "velika eksplozivna dekompresija".

U rušenju leta MH17 u Grabovu, na području koje kontroliraju proruski separatisti, poginulo je 298 ljudi. Zapad je za rušenje zrakoplova već ranije optužio separatiste, a Bijela kuća čak i samog Vladimira Putina i Rusiju. Putin je pak naglasio da ne treba donositi preuranjene zaključke prije kraja istrage. Moskva je sugerirala da je moguće da je napad djelo ukrajinske vojske.

Na terenu istraživanje obavlja mali tim nizozemskih, australskih i malezijskih stručnjaka. Još uvijek se traga za stotinjak putnika, a istraživanje je otežano konfliktom u Ukrajini koji još uvijek traje.

>> Svijet krivi Putina: Od Kremlja zahtijevaju odgovor tko je srušio zrakoplov

Komentara 13

BF
brkonja fra brkati
19:41 27.07.2014.

Čemu uopće pregledavati crnu kutiju ako su američki dužnosnici rekli da oni znaju da su to pobunjernici,a zapravo Rusi jer je posada došla preko Rusije. Tko smo mi da uopće osporavamo navode administracije iz Washingtona ?

Avatar poklon1234
poklon1234
18:07 27.07.2014.

čuj, holandski i australijski eksperti... nadaleko poznati po svojoj stručnosti... :-))))

BF
brkonja fra brkati
19:36 27.07.2014.

Preko 40 ukrajinskih vojnika,jučer je prešlo ukrajinsko-rusku granicu ,odbivši da ratuju protiv pobunjenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije