Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radikalni ljevičar

Merkel će čestitati Ciprasu tek kada prisegne za grčkog premijera

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
26.01.2015.
u 14:01

Važno je da se nova grčka Vlada drži obveza koje je Grčka dala - kazao je glasnogovornik njemačke Vlade Steffen Seibert.

Glasnogovornik njemačke Vlade Steffen Seibert danas je izjavio da kancelarka Angela Merkel još uvijek nije razgovarala sa novoizabranim premijerom grčke, radikalnim ljevičarem, Aleksisom Ciprasom te da će mu čestitati na pobjedi tek kada položi zakletvu za predsjednika grčke Vlade, piše Reuters.

Čelnik Syrize Cipras je još u izbornoj noći kazao da je završilo doba štednje, poniženja i muke koje su građanima te države priuštili međunarodni kreditori. Seibert je rekao da će njemačka Vlada novoj grčkoj Vladi ponuditi suradnju, no i napomenuo je da Ciprasova vlast mora nastaviti graditi na temeljima "nevjerojatnog" napretka koji je država već postigla.

Grčka se mora držati obveza

- Po našem mišljenju, važno je da nova grčka Vlada poduzima mjere koje će nastaviti ekonomski rast te da se drži obveza koje je Grčka dala - kazao je Seibert. Dodao je kako temelj za suradnju ostaje europska solidarnost kombinirana sa grčkim naporima i naglasio da je plan ostanak Grčke u eurozoni.

- Od početka krize cilj njemačke Vlade bio je stabilizacija i jačanje cijele eurozone, svih njezinih članica, a to naravno uključuje i Grčku - rekao je Seibert i dodao kako će to ostati cilj njihove politike.

>>Cipras dogovorio koaliciju s desničarima: 'Imamo novu vladu'

>>'Naši drugovi iz Grčke pokazali su nam kako. Etikete i plašenja neće nas omesti'

>>Tko se boji Aleksisa Ciprasa?

Komentara 23

MX
Mister X
15:51 26.01.2015.

Grci imaju mu-da biraju koga oni žele i kome se vesele; dok kod balkanaca se zna čekali i slušali što će reći EU i Amerika da li žele Kolindu !

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:50 26.01.2015.

Samo se ti nadaj Frau Merkel da ce ti Grci spasavati Deutsche Bank koja je zajedno s ostalim pajdasima uhvacena u namjestanju medjubankovne kamate (Libor), manipulacijama stambenim kreditima, manipulacijama valutnim razlikama itd. itd. Prvi domino je pao, a slijede ostali.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:47 26.01.2015.

Pa normalno da ce mu cestitati covjek joj je pokazo sto je to demokracija koju su njegovi pretci izumili dok su Njemci zivjeli u pecinama i skakali po drvecu Grci su se bavili matematikom i pisali drame.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije