Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavili snimku terorista

Makedonska policija: Završila kriza u Kumanovu, teroristička grupa neutralizirana

Kumanovo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
10.05.2015.
u 18:45

U kriznoj situaciji koja je trajala od subote rano ujutro poginulo je 8 policajaca, a 37 ih je ranjeno. Ubijeno je najmanje 14 terorista

Okončana je kriza u Kumanovu koja je izbila u subotu oko 4 sata ujutro. 

Makedonska policija objavila je u nedjelju poslije podne kako je kriza u Kumanovu završila te da je teroristička grupa u potpunosti neutralizirana i eliminirana, javlja N1.

- Radi se o terorističkoj grupi koja je jedna od najopasnijih prijetnji u regiji, umiješana u brojne napade godinama, a njeni članovi su na međunarodnim potjernicama zbog najtežih zločina- istaknuo je u priopćenju makedonski MUP.

U kriznoj situaciji poginulo je 8 policajaca, a 37 ih je ranjeno. Ubijeno je najmanje 14 terorista, navodi N1. U objavljenom videu vidi se nekoliko terorista i kako ih privodi policija. 

Glasnogovornik makedonskog MUP-a Ivo Kotevski rekao je da su vođe terorističke grupe Muhamet Krasniqi, Mirsad Ndrecaj, Sami Ukshimi, Beg Rizaj i Dem Shehu, svi državljani Kosova, javlja Blic. Također je naveo da je među teroristima bilo i državljana Albanije. 

Teroristička grupa, koja je suzbijena u Kumanovu planirala je sinkronizirani napad na pet policijskih postaja u Makedoniji. Kako saznaju mediji iz Skoplja, riječ je o postajama u Zajasu, Kičevu, Gostivaru, Tetovu i Kumanovu. 

Prema riječima Kotevskog, u subotu se policiji predalo više od 30 terorista uglavnom makedonskih državljana i jedan državljanin Albanije.

Makedonski premijer Nikola Gruevski kazao je da je ovo najteža operacija makedonske policije do sada te je izrazio sućut obiteljima poginulih policajaca, javlja N1.

- Oni su spasili živote 8.000 ljudi - izjavio je makedonski premijer. 

Ista grupa napadača, prema njegovim riječima, sudjelovala je i u napadima 2001. godine.

- To su izrazito agresivni teroristi, djelovali su na Bliskom Istoku i Balkanu s ciljem destabiliziranja Makedonije, rekao je Gruevski.

>> Poginulo osam policajaca, ranjena još četvorica. Uništena auto-bomba 

>> Projekt Velike Albanije završit će kao i projekt Velike Srbije

Komentara 19

HR
Hrvatskalatinica
18:36 10.05.2015.

ruska makedonija u obracunu sa Balkanskim "Ukrajincima"

TO
tokijoki
19:36 10.05.2015.

videcete da je u ovome imalo ruke umjesane iz rusije i srbije, a makedonija je samo poslusnik i sprovodi dogovoreno....makedonski general u mirovini je vec dao jedan intervju koji ide tome u prilog, ali je brzo skinut od strane makedonaca,, i vise nije pristuan u you tube u originali, ali ga netko opet stavio snimljen sa smartfone

ZV
zvezdan
20:33 10.05.2015.

Sad kad se sve zavrsilo i to veoma tragicno,jedna og glavnih vesti koje sam malopre procitao na portalima je da Albanci iz Kumanova i ostalih mesta odlaze iz Makedonije i to ne uPristinu ili Tiranu gde je po prirodi stvari logicnije nego u Srbiju.E sad pitanje za sve one sto okrivljuju Srbe za svaki moguci incident,sta je to sto ove ljude tera u Srbiju ako su im Srbi neprijatelji,zlocinci,i sta sve jos.Ako je veca demokratija kod njih tamo,zasto im njihov narod nije prva opcija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije