Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.11.2014. u 12:00

Britanski premijer David Cameron više puta je zatražio usvajanje strožih pravila u pružanju socijalnih usluga nebritanskim državljanima.

Kraj tzv. socijalnog turizma proglasio je Europski sud u Luxembourgu potvrđujući presudu njemačkog suda koji je zabranio korištenje socijalne pomoći rumunjskoj državljanki s djetetom jer ona u Njemačku nije došla raditi, nego samo (is)koristiti uslugu. Tom odlukom zacijelo je zadovoljan i britanski premijer David Cameron koji je više puta zatražio usvajanje strožih pravila u pružanju socijalnih usluga nebritanskim državljanima.

Naime, jedan od razloga sve većeg priklanjanja birača ksenofobičnim strankama, kakva je britanski UKIP Nigela Faragea, upravo je i činjenica da osobe iz zemalja u kojima nema socijalne skrbi ili je slabija dolaze u zemlje Europske unije u kojima dijele državnu pomoć. Tisuće državljana manje razvijenih zemalja Europske unije svake godine dolazi u razvijenije i ondje, pod izlikom da traže posao, primaju državni novac, a posao ne prihvaćaju.

Presudom Europskog suda u Luxembourgu želi se spriječiti da europski građani koji ne rade koriste socijalnu pomoć druge države kao izvor prihoda.

>>Cameron: Sankcije Rusiji zbog Ukrajine mogle bi se povećati

Komentara 13

TA
takitako
12:20 17.11.2014.

svi rumuni rade,neki danju, neki po noci, uz sesir ili neku harmoniku, vele kulturna rumunija "dani i noci rumunske" po eu

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:15 17.11.2014.

Gusari ne žele dijeliti svoje ukradene funte.

JA
james49
12:18 17.11.2014.

Narafski. I kod nas se još može zamutiti socijala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije