Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski premijer

Cameron: Sankcije Rusiji zbog Ukrajine mogle bi se povećati

David Cameron
Foto: Reuters/PIXSELL
14.11.2014.
u 07:39

– I dalje se nadam da će Rusi shvatiti i prepoznati da treba dopustiti Ukrajini da se razvija kao samostalna i slobodna zemlja, slobodna u donošenju svojih odluka – izjavio je Cameron

Britanski premijer David Cameron izjavio je u petak u Australiji da su ruske akcije u istočnoj Ukrajini neprihvatljive te da bi SAD i Europska unija mogle povećati sankcije Rusiji, javlja Reuters.

– I dalje se nadam da će Rusi shvatiti i prepoznati da treba dopustiti Ukrajini da se razvija kao samostalna i slobodna zemlja, slobodna u donošenju svojih odluka – izjavio je Cameron na konferenciji za medije u Canberri, prenosi Reuters.

– Ako Rusija zauzme pozitivan stav prema ukrajinskoj slobodi i odgovornosti, moglo bi doći do povlačenja sankcija, ali ako će Rusija utjecati na daljnje pogoršanje stvari, sankcije bi se mogle pojačati. To je vrlo jednostavno – dodao je Cameron.

Ukrajina je u četvrtak optužila Rusiju da je poslala vojnike i oružje kako bi pomogli proruskim separatistima u istočnoj Ukrajini u pokretanju nove ofenzive u sukobu koji je zasad odnio više od 4000 života. SAD je upozorio Rusiju da bi je mogli još više kazniti zbog ''vojne eskalacije'' krize.

>> 'Prekid primirja bio bi katastrofalan za situaciju u Ukrajini'

Komentara 31

MX
Mister X
10:30 14.11.2014.

SAD je upozorio Rusiju da bi je mogli još više kazniti zbog 'vojne eskalacije' krize. Ipak su pošteni ti SAD-isti žao i teško im je da slušaju kakao tamo ginu Rusi i polu Rusi. I zato samo napred Amerika sasa našim sankcijama ...

MX
Mister X
09:48 14.11.2014.

- I dalje se nadam da će Rusi shvatiti i prepoznati da treba dopustiti Ukrajini da se razvija kao samostalna i slobodna zemlja, Konačno znate da mi smo ti koji smo kroz cjelu povjest sve puštali da se "slobodno" kolonijalno -ne kolosalno engleskosamostalno razvijaju kao naše kolonije kojih je bilo samo nad milionima diljem svjeta... A I danas znamo što je sloboda što to Islam i taj narod tamo hoće i to čemo srediti da zavalada sreća i demokracija koja odkako smo Sadama ( graditelja atomske i bojnih otrova skratili za glavu !) ti narodi tamo uživaju ...

PR
Protivcenzure
09:58 14.11.2014.

samo sam čekao kada će se opet ovaj javiti. tko njega uopće shvaća ozbiljno taj prijeti više nego amerika, više nego obama i kerry zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije