Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriće iz biografije

Kako je trogodišnji Adolf Hitler reagirao na rođenje i smrt brata?

Adolf Hitler
DPA/PIXSELL
30.05.2016.
u 21:44

Vjerovalo se da je Hitler bio četvrto od šestoro djece, no podaci iz Braunaua am Inna, grada na sjeveru Austrije gdje je rođen, pokazuju da je u stvari bio treći po redu.

Hitlerov brat za kojeg se smatralo da je stariji bio je zapravo mlađi od Adolfa i umro je nekoliko dana nakon rođenja, objavili su znanstvenici, što otvara pitanje kako je njegova smrt utjecala na budućeg čelnika nacističke Njemačke.

Vjerovalo se da je Hitler bio četvrto od šestoro djece, no podaci iz Braunaua am Inna, grada na sjeveru Austrije gdje je rođen, pokazuju da je u stvari bio treći po redu, rekao je povjesničar Florian Kotanko listu Oberoesterreichische Nachrichten.

Otto Hitler, brat Adolfa Hitlera za kojeg se vjerovalo da je rođen prije njega, rodio se tri godine kasnije, 17. lipnja 1892. Umro je šest dana poslije od hidrocefalusa ili natečenog mozga, kaže Kotanko.

- Zaključci brojnih Hitlerovih biografa o mentalnom razvoju Adolfa, koji je navodno bio miljenik svoje majke Klare kao jedino preživjelo dijete nakon smrti njih troje, više nisu održivi - istaknuo je.

- Kako je trogodišnji Adolf Hitler reagirao na rođenje i smrt brata - pita se taj povjesničar. Među drugim otvorenim pitanjima, kaže on, je i je li Hitler bio svjestan bolesti svog brata i kako je ono na njega utjecalo.

Komentara 5

Avatar navijač
navijač
11:19 31.05.2016.

Hitler je pokazao svijetu da je nacional-socijalizam neuporedivo bolji i od kapitalizma i od komunizma i zato je morao nestati. U kapitalizmu "tzv" demokratskom društvu obični građani imaju samo iluziju da odlučuju o svojoj sudbini i biraju vlast a u komunizmu čak ni to. On je za samo dvije godine podigao Njemačku na noge i za sljedećih desetak od nje napravio supersilu jedinu u ono vrijeme baš zahvaljujući nacizmu. Zato je morao nestati taman i da nije pokrenuo rat .

Avatar comparator
comparator
23:40 30.05.2016.

Mislim da je Hitler želio postati Tito ,onako figurativno jer tko nebi želio postati tako cijenjen kao Tito . I jedan i drugi su bili u stanju isprati mozak ljudima bez sapuna ili ga možda ti nisu ni imali.Za mene nisu misterije ekstremni idijoti nego ljudi koji se povode za idejama idijota.

TA
tamaris
09:46 31.05.2016.

Dobro je analizirati Hitlera jer danas ljevičarski ekstremizam sve više nalikuje na nacizam, u obliku diktature relativizma i ostalih -izama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije