Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a kamo će?

Julian Assange: Uskoro napuštam ekvadorsko veleposlanstvo!

Julian Assange
Foto: Lewis Whyld/Press Association/PIXSELL
1/2
18.08.2014.
u 11:12

Brojna izvješća pokazuju da je Assangeovo zdravlje narušeno te da hitno treba bolničko liječenje

Julian Assange (43) uskoro će napustiti ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu u kojem boravi posljednje dvije godine. Iako je ranije njegov odvjetnik Christian Hrafnsson opovrgnuo tu informaciju, osnivač WikiLeaksa potvrdio ju je na medijskoj konferenciji održanoj u 10.30 sati.

Kazao je da uskoro napušta zgradu veleposlanstva, ali nije želio reći kamo ide. Također, kazao je da razlog odlaska nije onaj koji svi pretpostavljaju. Spekulirajući o razlozima koji su Assangea nagnali na sazivanje novinske konferencije, Sky News jutros je napisao je da se Australac najvjerojatnije namjerava predati policiji.

Zaključke su donijeli na osnovi brojnih izvješća koji pokazuju da je Assangeovo zdravlje narušeno te da hitno treba bolničko liječenje zbog srčanih te problema s plućima. Australac koji je od 2010. godine pod istragom američkih vlasti zbog objave vojnih i diplomatskih tajnih dokumenata zatražio je politički azil od Ekvadora u lipnju 2012. godine. On mu je odobren, no Assange već dvije godine ''stanuje'' u zgradi veleposlanstva jer bi njeno napuštanje značilo uhićenje i izručenje Švedskoj zbog optužbi za seksualne delikte.

– Posljednje četiri godine protiv mene nije podignuta optužnica. Europa je trebala biti mjesto gdje se poštuje vladavina prava...ali situacija se nekako razvila u smjeru nepoštovanja temeljnih prava koje smo prije zajednički prihvatili – kazao je Assange.

>>WikiLeaks objavio novi ekskluzivni dokument!
 

Komentara 6

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
11:49 18.08.2014.

Sad treba neko drugi da nam kaže što se u stvari događa . Ovog čovjeka se progoni jer govori istinu .Sad je istina grijeh a laž nije.

DU
Deleted user
13:57 18.08.2014.

Guantanamo je prava slika američke demokracije!!!

BF
brkonja fra brkati
12:02 18.08.2014.

U američkoj demo(n)kraciji,kao i u EU,progone se svi koji ugrožavaju Novi Svjetski Poredak.Dakle, ljudi koji su raskrinkali kriminal,grubo kršenje Ustava SAD,međunarodnog prava i zajamčenih ljudskih prava od bande uzurpatora. Možda je to najbolji primjer u kakvoj diktaturi živimo,a koja namm se prikazuje kao sloboda.Izopačeno,bolesno i nastrano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije