Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u australiji

WikiLeaks objavio novi ekskluzivni dokument!

Julian Assange
Foto: Lewis Whyld/Press Association/PIXSELL
30.07.2014.
u 07:34

U WikiLeaksu za odluku suda kažu da je bez presedana

WikiLeaks je objavio novu ekskluzivu nalog australskog Vrhovnog suda u Melbourneu kojim se u Australiji zabranjuje objavljivanje informacija o međunarodnom korupcijskom slučaju teškom više milijuna dolara. Sud se pritom poziva na nacionalnu sigurnost kako bi se spriječilo nanošenje štete međunarodnim odnosima Australije.

Dokument slijedi tajnu osudu sedmero viših izvršnih direktora podružnice središnje australske banke RBA od 19. lipnja, a u njemu se navodi 17 pojedinaca čije se ime ne smije objavljivati. Među njima su "bilo koji aktualni premijer Malezije", zatim aktualni predsjednik Vijetnama Truong Tan Sang, predsjednik Indonezije Susilo Bambang Yudhoyono i njegova prethodnica Megawati Sukarnoputri. Sud je zabranio da se u objavama otkriva, implicira ili optužuje da su ove osobe bile umiješane u korupcijski slučaj.

WikiLeaks u svojoj objavi za ovu zabranu objavljivanja kaže da je bez presedana.

Ovom odlukom australska vlada ne samo je začepila usta australskom tisku već je i stavila povez na oči australskoj javnosti naveo je osnivač WikiLeaksa Julian Assange.

Tekst dokumenta ne može biti legalno objavljen u Australiji pa su tamošnji mediji objavili tek površnu informaciju bez navođenja o čemu je zapravo riječ. WikiLeaksova objava ubrzo su počeli dijeliti korisnici društvenih mreža Twitter i Google+ no, kako prenosi The Age, čak ni oni to ne smiju legalno objavljivati te bi mogli biti tuženi.

 

>> Wikileaks, ili, kad Hrvat “procuri”

>> Kronologija političkih, financijskih i tehničkih napada na WikiLeaks

Komentara 15

EU
eurobanana
08:08 30.07.2014.

Mafija Vlada svijetom i stiti se ``demokratskim zakonima`` Demokracije nema skoro nigdje ..uvedene su diktature

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
08:16 30.07.2014.

Demokratsko Liberalni fašizam je zavladao svijetom

Avatar El Indio
El Indio
08:22 30.07.2014.

Bitno da se na kapetanu trosu milijuni, i nas bivsi predsjednik i danasnja vlada se vise brinu kako tamo ocrnit nase izseljenike tzv ustasoide neg o izrucenju Draganceta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije