Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Johannes Hahn:

'Situacija u Libanonu je dramatična. Od tamo bi mogao krenuti sljedeći val izbjeglica'

Johannes Hahn
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.09.2015.
u 18:05

- Ta je država uvijek bila 'najkrhkija' u regiji - rekao je Hahn i upozorio na stalnu političku nestabilnost u Libanonu.

- Zabrinjava me razvoj događaja u Libanonu. Tamo je situacija dramatična - kazao je u intervju njemačkom Die Weltu europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn.

- Iz te države bi mogao stići sljedeći val izbjeglica - dodao je Hahn. U Libanon je, tijekom krvavog četverogodišnjeg rata u Siriji, izbjeglo 1,1 milijun Sirijaca koji žive u vrlo lošim uvjetima. Ta je država ima najveću izbjegličku populaciju po glavi stanovnika u svijetu, piše EUbusiness.

Opasna kombinacija

- Ta je država uvijek bila 'najkrhkija' u regiji - rekao je Hahn i upozorio na stalnu političku nestabilnost u Libanonu. - Uz to ima visoku nezaposlenost i ogroman javni dug. To je opasna kombinacija - poručio je Hahn. Lideri država članica EU dogovorili su povećanje pomoći susjednim državama Sirije, što uključuje i milijardu dolara koji će u regiju stići kroz agencije UN-a.

Na taj se način pokušava suzbiti ogroman val izbjeglica koji se slijeva u Europu.

>>Sve o izbjegličkoj krizi čitajte u našem specijalu

>>Libija optužuje: Talijanski specijalci ubili su organizatora krijumčarenja ljudi u Europu

>>Ostojić: Horgoš se ne koristi, a ono jučer je bila predstava. Ravnatelj DUZS-a: 'Priljevu izbjeglica na Strošincima se ne vidi kraj'

>>Naslovnice srpskih dnevnih novina: 'Šah mat za ustašu', 'Kraj blokade - orao pao, orao pao'

Komentara 14

DA
Djeca_Arbata
18:18 26.09.2015.

A kako je propao Libanon? To napišite ako znate. Ako ste se tada već rodili. A bio je najljepša i najbogatija zemlja na Mediteranu. Stigle su palestinske izbjeglice i nakon nekoliko godina nastao je kaos.

BA
barbaizamerike
18:43 26.09.2015.

A sta ce biti ako u kini zarati?sve je moguce pa nam u EU putevima svile da vrecom rize na ledima dode 200 miliona kineza a ima ih dvi milijarde?????

DU
Deleted user
19:31 26.09.2015.

nastavit ce slati oruzje..a onda pomoc od jednu miliardu € ..u obliku..coca cole..cigareta..i ostale..robe..kojoj je istekla valjanost..ajde vatat rake govnjare..prvo..prestanite sa rataom a onda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije