Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GMO

Janjetina s genom meduze završila na nečijem tanjuru

Lambing season - 2015Farmer David Nicholson cleans a lamb after birthing at Cannon Hall Farm, South Yorkshire, which has opened its gates to armchair farmers who want to get involved with lambing season.Lynne Cameron Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Lynne Cameron/Press Association/PIXSELL
26.06.2015.
u 15:03

Šanse da GMO završi u okolišu uvijek postoje, no što su veće kontrole, i sustav bolje funkcionira, kaže J. Munić iz Vijeća za GMO

Janje Rubis s genom meduze iz pariškog Nacionalnog instituta za istraživanja u poljoprivredi (INRA) vjerojatno je završilo u nečijem tanjuru, tvrde francuske vlasti za Le Parisien.

Bizarnom događaju s kraja lanjske godine kumovao je, čini se, jedan od nezadovoljnih znanstvenika. Janje koje je poslao u klaonicu potomak je ovce Emeraude, kojoj je DNK izmijenjen fluorescentnim proteinom iz meduze. Iz instituta poručuju kako nema rizika za ljude.

Jagoda Munić, članica Vijeća za GMO i Zelene akcije, kaže kako u nas još nema odobrenih istraživanja na sisavcima. Zasad se držimo modifikacije biljaka i bakterija. Uvijek se može dogoditi da nešto namjerno ili slučajno završi u okolišu, no što su bolje kontrole, i sustav bolje funkcionira, napominje.

>> Nema opasnosti, ali moramo biti svjesni – povrće i voće čovječanstvo modificira već stotine godina

>> Europljani ne žele jesti piletinu polivenu klorom. Time se čiste zahodi!

Komentara 9

HO
homofob
23:14 25.06.2015.

Sad kada u Hrvatskoj ljubitelji janjetine pocmu svjetliti u mraku a kasnije i njihova djeca! (Naime poznato je da sve "smece" iz svjeta zavrsi u Hrvatskoj ali najprije mora u dubokom zamrzivacu provesti dvije - tri godine da sigurnije bude "smece" koje nitko drugi nece htjeti pa ce ga onda "uvaliti" zna se komu a proviziju ce pobrati Iblerov trg.)

MI
miso
11:56 26.06.2015.

A kako bi bilo da se to kod nas posve (posve) zabrani?

DU
Deleted user
15:46 26.06.2015.

to je janjetina za petak, kad postimo, hehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije