Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzna praksa

Izbjeglica u Švicarskoj smije imati samo 1000 franaka, sav ostali novac mora predati državi!

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
15.01.2016.
u 08:54

Državna agencija za migracije objašnjava da novac mogu dobiti natrag one osobe koje dobrovoljno napuste državu u roku od sedam mjeseci.

Izbjeglice koje dođu u Švicarsku moraju predati sav novac državi za svoje zbrinjavanje, a smije im ostati samo tisuću švicarskih franaka, piše Guardian

Televizija SRF prikazala je potvrdu za koju izbjeglica iz Sirije tvrdi da ju je dobio nakon što je predao više od polovine gotovine koja je ostala njihovoj obitelji nakon što su platili raznim kriminalcima koji su im pomogli doći do te države. 

Ako dobiju radnu dozvolu, moraju vratiti 15.000 franaka

"Ako imate vrijednost veću od tisuću franaka kada stignete u prihvatni centar, morate predati taj novac, a izdat će vam se potvrda", stoji u poruci koje švicarske vlasti dijele izbjeglicama. 

Državna agencija za migracije objašnjava da novac mogu dobiti natrag one osobe koje dobrovoljno napuste državu u roku od sedam mjeseci. "U suprotnom, taj novac pokriva troškove dok su u državi", objasnili su iz agencije.

Nadalje, izbjeglice kojima se odobri ostanak u Švicarskoj i osigura radna dozvolu moraju davati i 10 posto svoje plaće do 10 godina sve dok ne uplate 15 tisuća franaka za troškove. 

>>Nezadovoljni zastupnik poslao autobus sirijskih izbjeglica kancelarki Merkel

>>Norveška poručila izbjeglicama da se vrate u Rusiju – na biciklima!

Komentara 53

CR
crnaguja1950
09:19 15.01.2016.

molio bih dežurne ljevičare i ine dušebrižnike da odmah prijave Švicarsku UN-u jer su to fašisti i islamofobi,moguće i ustaše.Ja bih rekao da oni samo odgovorno brinu o novcu svojih poreznih obveznika što se naravno za hrvatske političare ne može nikako reć.al nama je ionak najbitnije da smo svi ustaše i crnokušuljaši i fašisti,jel tak?

AL
Alkana
09:20 15.01.2016.

To je pošteno! Da kod nas netko tako nešto samo predloži, odmah bi ga proglasili fašistom .

RZ
RZ
09:10 15.01.2016.

Švicarska je ZAKON.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije