Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele imigrante

Iz dana u dan žičana ograda između Mađarske i Srbije sve duža

mađarska, ograda, imigranti, granica
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
07.08.2015.
u 14:20

Do sada je postavljeno oko 200 metara žičane ograde od 175 kilometara koliko će po planovima Budimpešte biti postavljeno do kraja ove godine

Mađarske vlasti ne odustaju tako da je žičana ograda na državnoj granici između Mađarske i Srbije iz dana u dan duža. Do sada je postavljeno oko 200 metara žičane ograde od 175 kilometara koliko će po planovima Budimpešte biti postavljeno do kraja ove godine. Ograda će biti visoka četiri metra te opremljena video i alarmnim sustavima. Na vrhu ograde nalazi se bodljikava žica. Kako bi ograda bila postavljena što prije mađarske vlasti za posao postavljanja ograde zapošljavaju sve koji žele raditi. Trenutno je na poslovima angažirano oko 900 ljudi, a od nedavno su angažirani i zatvorenici iz Nacionalnog zatvora Palholmo.

Za sada, u dvije smjene, rade 44 zatvorenika ali bi se prema najavama iz mađarske broj smjena i broj zatvorenika angažiranih na poslu podizanja ograde mogao ubrzo povećati. Mađarske vlasti očekuju kako će žičana ograda na državnoj granici prema Srbiji zaustaviti izbjeglice koje iz Afrike i Azije, preko balkanskih zemalja, a potom i Mađarske, pokušavaju se probiti do zemalja zapadne Europe gdje vide spas za sebe i svoje obitelji. Službeni podaci kažu kako su ove godine ilegalno u Mađarsku ušla 81.33 emigranta s tim da je taj broj iz dana u dan sve veći. Naime, u raznim gradovima na području Srbije na tisuće je emigranata koji su na putu prema Mađarskoj. Njima treba dodati i one koji još nisu stigli do Srbije i balkanskih zemalja ali i koji su također krenuli put zapadne Europe. 

Procjenjuje se da bi do kraja godine na popisu ilegalnih emigranata u Mađarskoj moglo biti preko 150.000 ljudi.

>> Mađarska vojska počela radove na podizanju ograde duž granice sa Srbijom

Komentara 24

GO
goran2hr
15:38 07.08.2015.

Što Hrvatska čeka? Naša ograda sada treba biti bar 0,5 m viša. Zaposliti nezaposlene, građevince i metalce. Ulaganje će se vratiti u rekordnom roku.

IB
ibiza
15:02 07.08.2015.

tako treba i Hrvatska , problem rijesen ako treba i zid kao Izrael i onda nema problema sa srbima i ostalim

CE
centirion
16:28 07.08.2015.

Pod hitno identična ograda prema srbiji'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije