Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Morahaloma

Mađarska vojska počela radove na podizanju ograde duž granice sa Srbijom

emigranti
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.07.2015.
u 17:00

Ograda će biti dužine 175 kilometara i visoka četiri metra. Bit će opremljena kamerama i alarmnim sustavima.

Pripadnici mađarske vojske započeli su danas s raščišćavanjem terena kod grada Morahaloma, koji se nalazi u blizini državne granice sa Srbijom, a gdje će početi postavljanje prvoga dijela ograde koji bi mađarsku trebao da zaštiti od ilegalnih emigranata.

Prema ranijim najavama ograda će biti izgrađena prvo na osam do deset mjesta gdje se proteklih tjedana bilježi najveći emigrantski pritisak. Zbog velikog priliva emigranata Mađarska je najavila podizanje ograde duž cijele granice sa Srbijom. Ograda će biti dužine 175 kilometara i visoka četiri metra. Bit će opremljena kamerama i alarmnim sustavima.

Isto tako granicu će i dalje osiguravati granična policija. Objavljeno je i istraživanje organizacije Publikus intenzitet prema kojemu većina Mađara ne vjeruje kako će podizanje ograde, čije su i same najave podignule veliku prašinu u Europi, uspjeti riješiti problem emigranata.

>>Propisi EU omogućuju svakome da traži azil, u RH ga je lani zatražilo 1075, a dobilo 25 ljudi

>>Marokanac prije silovanja djevojci poručio: Let’s play

Komentara 15

Avatar Pavel ic
Pavel ic
18:44 13.07.2015.

haha koja sramota sused dize ogradu da se rijesi suseda.nije da mi balkanci nevolimo srbe ocito da niko ih nece ni blizu

Avatar mason
mason
19:38 13.07.2015.

Pametni Madari utvrduju granicu,znaju ovi da srbija ima zelju da se prosiri do Tokija.

Avatar Lutkica
Lutkica
19:53 13.07.2015.

a mislili smo da nakon berlinskog zida neće više biti zidova u srcu europe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije