Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Potrebne reforme'

Italija ponovno u recesiji

euri
DPA/PIXSELL
06.08.2014.
u 12:21

U razdoblju od travnja do lipnja ove godine BDP je pao za 0,2%, nakon što je već u prvom tromjesečju pao za 0,1%.

Italija je u tehničkoj recesiji, pošto već drugo tromjesečje bilježi pad BDP­a, obznanio je danas talijanski statistički zavod (ISTAT).

U razdoblju od travnja do lipnja ove godine BDP je pao za 0,2%, nakon što je već u prvom tromjesečju pao za 0,1%. Pozitivno tromjesečje bilo je ono posljednje u 2013. kada je prekinut negativni znak poslije dvije godine pada. BDP u drugom tromjesečju ove godine najniži i u posljednjih 14 godina.

"Teško se izlazi iz recesije, ali ima pozitivnih znakova koji će se učvrstiti narednih mjeseci", kazao je ministar ekonomije, Pier Carlo Padoan u razgovoru za list Sole 24 ore. "Zemlja se treba reformirati i to na najbrži mogući način. Potrebne su strukturalne reforme, kao i institucionalne kako bi se stabiliziralo povjerenje poduzeća, obitelji i stranih ulagača", naglasio je Padoan.

>> Hrvatska zaostaje, Slovenija izlazi iz recesije sa 1% rasta

Komentara 12

MG
mandoljina@gitara
13:15 06.08.2014.

Italiju,nekad vrlo razvijenu državu i induistrijsku velesilu,uništio je neoliberalni korporativni kapitalizam tipa made in USA.I stalno se iznova palamudi o reformama,strukturnim i institucionalnim.I to se u svim državama papagajski ponavlja pa i u RH,a radi se zapravo o ukidanju radničkih prava i privatizaciju svega što još nije u vlasništvu korporativnih psihopata.I tako do konačnog cilja,a to je robovlasničko društvo.

Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
12:30 06.08.2014.

Plaće moraju pasti ispod 80 USD , to je jedini način da dođu ti famozni strani ulagaći, E sad je pitanje kome to treba, većini Talijana sigurno ne.

Avatar superhik74
superhik74
18:40 06.08.2014.

Nema nikakvih pozitivnih znakova, neoliberalni kapitalizam je propao ali se ne da i na silu pokusava grcevito zadrzati status quo, zbog cega i imamo ovu globalnu recesiju i desetke ratova. Potreban je novi sistem jer je stari sistem potrosen ii nema mu spasa s obzirom da je nakaradan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije