Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zračni udari

ISIL gubi Irak, počela je velika ofenziva na Mosul

irak,kurdi
Foto: Reuters/PIXSELL
08.02.2015.
u 17:09

Pešmerge i Iračka vojska potiskuju džihadiste prema Siriji

Kurdske snage pešmerge počele su pripreme za ofenzivu na grad Mosul. Uz potporu zrakoplova koalicije napreduju prema ovom gradu, čisteći put za skori napad i prekidajući linije opskrbe ISIL-a.

Prve linije fronte u sjeverozapadnom Iraku pomaknute su, a uz podršku zračnih napada napreduju prema jugu i približavaju se gradu Mosulu, glavnom uporištu ISIL-a u kojem je i proglašen takozvani Kalifat. Pad Mosula u ruke iračke vojske i pešmergi bio bi težak udarac za tu zločinačku tvorevinu ne samo u vojnom već i u moralnom smislu, a sljedeći na udaru vjerojatno bi bio grad Raka u Siriji, samoproglašeni glavni grad terorista. U naletu pešmergi i iračke vojske ubijeno je više od 100 boraca ISIL-a te je prekinuta i odsječena glavna linija opskrbe između Mosula i terorističke baze u gradu Tel Afaru.

Od ljeta ISIL nije napravio nikakva značajna osvajanja,a kurdski i irački borci uspjeli su osigurati Bagdad i njegovu okolicu, od kojih su teroristi bili udaljeni samo 60-tak kilometara.

>>Da bi se zaštitila od ISIL-a, Saudijska Arabija gradi veliki zid

>>Ubili drugog čovjeka ISIL-a i iz obruča izvukli 10.000 Jezida

Komentara 47

BK
B Kosa
18:46 08.02.2015.

ti teroristi nisu imali milosti, ubijali su novinare i humanitarne radnike, za svoje divlje ciljeve. Zasluzili su da budu unisteni. Neki glupani ovde krive SAD za sve, da nije bilo amerike ISIL bi jos napredovao.

TA
tamanitelj
17:48 08.02.2015.

Neka ih gađaju bombama punjenom svinjetinom ,i šalju alkohol umjesto vode ,, brzo bi nestali

DU
Deleted user
18:58 08.02.2015.

držite se Kurdi, ne dopustile zlu da nadvlada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije