Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasnogovornik objavio

Iračke snage osvojile uporište Islamske države u Ramadiju

Irak
Reuters/PIXSELL
27.12.2015.
u 17:16

Iračke snage su preuzele nadzor nad vladinim kompleksom u središtu Ramadija, posljednjem uporištu Islamske države u tom zapadnom iračkom gradu, rekao je vojni glasnogovornik. 

"Nadzor nad kompleksom znači da su poraženi u Ramadiju", rekao je Sabah al-Numani, glasnogovornik snaga koje predvode borbe na vladinoj strani. "Slijedeći korak je čišćenje mogućih džepova ovdje ili u gradu".

"Kompleks je potpuno pod našim nadzorom, u kompleksu više uopće nema Daesh-ovih boraca", rekao je Reutersu, rabeći pogrdnu arapsku kraticu za Islamsku državu.

Ponovno osvajanje Ramadija, čiji pad u ruke militanata u svibnju je bio poniženje za iračku vojsku, je jedna od najvažnijih pobjeda za iračke oružane snage otkako je Islamska država zaposjela trećinu Iraka u 2014. 

Iračke vladine snage podržava zračnim udarima međunarodna koalicija koju predvode Sjedinjene Države.

Šijitske milicije koje podržava Iran, koje su igrale veliku ulogu u drugim ofenzivama protiv Islamske države, iračka vlada je držala podalje od bojišnice u većinski sunitskom Ramadiju kako bi izbjegla sektaške napetosti.

Ramadi je drugi važan grad ponovno osvojen od Islamske države nakon Tikrita u travnju. Dužnosnici su rekli da će biti predan u ruke mjesnoj policiji i sunitskim plemenskim snagama nakon što se u njemu osigura sigurnost.

Nakon Ramadija vojska planira uzeti natrag Mosul, grad na sjeveru, najveće naseljeno mjesto koje je pod kontrolom Islamske države u Iraku i Siriji.

Izbacivanje militanata iz Mosula, s predratnim stanovništvom od blizu 2 milijuna, praktički će uništiti njihovu državnu strukturu u Iraku i lišiti ih važnog izvora financija koje dijelom dolaze od nafte, a dijelom od poreza nametnutog građanima

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:31 28.12.2015.

Migrantski val sasvim sigurno će promjeniti lice svijeta u svakom smislu, a ponajviše u smislu slobode kako vjerske tako i one opće ljudske – slobode misli i promišljanja, slobode izražavanja, ali i slobode isticanja bilo kakve pripadnosti bilo čemu! Jer sve što mi jesmo moglo bi ugroziti ono što drugačiji od nas nisu – tako pak promišljaju globalisti koji smatraju da će velikim migracijama i prisilnim miješanjem čovječanstva isto oblikovati po svojoj volji ubijajući u njima onu jedinstvenost kako naroda tako i pojedinca – čovjeka. “Ljudi budućnosti će biti pomiješana rasa. Rase i klase današnjice će postupno nestati zbog eliminacije vremena, prostora i predrasuda. Homogena euroazijska-negroidna rasa, po izgledu slična drevnim Egipćanima, zamijenit će raznovrsnost pojedinaca” – to je njihov plan napisan još 1922. godine a napisao ga je Richard Coudenhove Kalergi jedan od prvih začetnika ideje Europske unije u svojoj knjizi ‘Praktični idealizam’. Sada je otkriveno koja europska organizacija radi na gušenju slobode i potpirivanju i podržavanju strahovitih migracija koje imaju samo jedan cilj – negroidnu rasu i gubitak raznovrsnosti! Ime ove organizacije je: Ujedinjeni za interkulturalne akcije! Opisuju se kao Europska mreža za borbu protiv nacionalizma, rasizma i fašizma a bore se za migracije i prihvat izbjeglica! Od 1992. godine financira ih Europska komisija, Vijeće Europe, Rothschildi a sveukupno je na popisu financijera je nevjerojatnih 550 organizacija iz svih europskih zemalja,riječ je o gotovo svim organizacijama Europske unije iste one unije koja sada u javnost pušta spinove o ‘problemu migracija’. Nije to njima nikakav problem, već plan. I to je istina! Migrantski val koji je napao Europu nije bio slučajan, kao što nije slučajno gušenje nacionalizma. Kao što nije slučajno da se financiraju udruge koje ‘ubijaju’ jedinstvo, a one koje se bore primjerice za život bivaju ismijane i nazvane ‘fašističkim’. Kako je moguće da Europska unija(koja navodno potiće raznovrsnost država) financira gore navedenu organizaciju koja podupire u jednom – gušenje nacionalizma, a u drugom masovne migracije koje stvaraju problem Europi? U tome i je cijela fora, nema tu problema, već stvara jedna svjetska država u kojoj će biti ugušena ‘nacija’ ali i sve druge posebnosti i mišljenja koje iz tog pojma potječu, što će naposljetku rezultirati, ne multi-kulti slobodom kako to naivcima žele prodati, već upravo suprotno – totalitarističkom vladavinom i strahovladom koja je već sad na vrhuncu svog djelovanja diljem Europe! Uskoro se nećete smjeti izjasniti kao Hrvat kako ne bi uvrijedili Srbina, isto tako uskoro nećete smjeti izjaviti da ste katolik da ne bi uvrijedili muslimana! Evo to je sloboda na koju smo pristali u trenutku kada smo žurno uletjeli u tvorevinu Europska unija, ili bolje u koju su nas uvukli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije