Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u teškom stanju

Pripadnici ISIL-a mučili su hrvatskog zeta strujom. Više ne može ni jesti

David Haines
Foto: YouTube screnshot
1/2
08.09.2014.
u 21:52

Britanske i američke vlasti tvrde kako znaju identitet ubojice američkih novinara Jamesa Foleyja i Stevena Sotloffa te će ga uskoro objaviti

Oteti britanski humanitarac i hrvatski zet David Haines (44) u jako je lošem stanju nakon što su ga pripadnici ISIL-a mučili strujom. Haines, javlja Mirror, ima čireve na želucu i ne može jesti. Navodno stalno povraća i ima proljev, otkrio je neimenovani izvor britanskom mediju.

Ekstremiste koji su oteli i muče Davida vodi čovjek zvan Džihad John koji je naredio ubojstva američkih novinara Jamesa Foleya i Stevena Sotloffa.

Antiteroristička jedinica uskoro će uhititi 12 britanskih suradnika tog krvnika Islamske države, javlja Daily Mail. Britanske i američke vlasti tvrde da znaju njegov identitet te kako će ga uskoro objaviti.

 – Sa 99,9% sigurnosti istražitelji tvrde kako znaju tko je  "John", ali moraju nastaviti oprezno kako bi locirali i uhitili što veći broj njegovih suradnika u Velikoj Britaniji, piše Mirror pozivajući se na neimenovane izvore.

Podsjetimo, džihadisti prijete ubojstvom "hrvatskog zeta", humanitarca Davida Hainesa kojeg drže u zatočeništvu. Njegova supruga Dragana Prodanović Haines s kćeri živi u Sisku. Za Daily Mail je izjavila kako je u kontaktu sa spasilačkim ekipama koje pokušavaju njezina muža vratiti doma.  Ona se trenutno nalazi pod policijskom zaštitom u Sisku, a kako bi povećala šanse za spašavanje svog supruga, odbija pričati o detaljima akcije spašavanja.

>> ISIL zaprijetio odsijecanjem glave hrvatskom zetu iz Siska

>> Supruga Davida Hainesa: Bespomoćna sam, plačem za njim svaki dan

Komentara 15

IV
Ivan50
20:46 08.09.2014.

Ne treba imat milosti prema takvim krvnicima.

Avatar žič
žič
20:56 08.09.2014.

malo mi je čudno da je takva vijest došla u novine,mislim da se te stvari rade u tajnosti a ne da se daju na sva zvona....

Avatar dras32
dras32
22:19 08.09.2014.

ne vjerujem da je on više živ,ubili su ih sve isti dan a sad svakih 10ak dana puštaju po jedan video.Di su sad bespilotne letjelice koje su operirale po Gazi,koji tomahawk,združeno ameri,britanci i francuzi to trebaju izbombardirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije