Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 3 tjedna

Grčke banke ponovno otvorene, PDV raste sa 13 na 23 posto

Grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.07.2015.
u 07:15

Unatoč tome, brojna ograničenja ostala su na snazi, a Grčka se suočava i s rastom cijena i PDV-a

Grčke banke danas su ponovno otvorile svoja vrata nakon što su tri tjedna bile zatvorene zbog posljedica dužničke krize, javlja BBC. Atena je prošli tjedan postigla sporazum sa svojim međunarodnim kreditorima te pristala na reforme i time izbjegla izlazak iz eurozone.

Unatoč tome, brojna ograničenja ostala su na snazi, a Grčka se suočava i s rastom cijena. Uz cijene, rast će i PDV, i to sa 13 na 23 posto.

Protekla tri tjedna Grci su svakodnevno čekali u redovima kako bi podignuli maksimalni dnevni dozvoljeni iznos od 60 eura. Od danas dnevni limit postaje tjedni u iznosu od 420 eura pa se očekuje kako će se redovi pred bankomatima smanjiti.

Iako su banke od danas otvorene, dugoročni problemi ostaju. Nezaposlenost je u Grčkoj rekordno velika, a recesija koja je zahvatila zemlju usporediva je s najvećim ekonomskim slomovima u povijesti.

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je kako je spremna razmotriti dodatno olakšanje otplate duga Grčkoj kada se ispune najnovije gospodarske reforme.

>> 'U sefu blizu Junckerovog ureda nalazi se detaljan izvještaj o izlasku Grčke iz eurozone'

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
09:30 20.07.2015.

dobili smo i sluzbeno kreditini rejting kao i grcka - smece najgore vrste. moze li netko o tome uspjehu sto napisati?

SM
SmellsLikeŠit
09:18 20.07.2015.

Bolje bi im bilp da su te banke zauvjek zatvorild vrata, a da su novac od pomoći investirali u gospodarstvo.

KU
Kurciban
10:24 20.07.2015.

Znači kad mi dođemo na red podignuti ćemo PDV s 25% na 45%... Ili bolje odmah na 100%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije