Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITNE POTREBE

Grčka naredila prebacivanje novčanih rezervi u središnju banku

Alexis Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
20.04.2015.
u 22:03

Procjenjuje se bi se ovim potezom moglo prikupiti i do 2 milijarde eura

Grčka je danas naredila javnim poduzećima prebacivanje novčanih rezervi u središnju banku kako bi ista ostala likvidna. Odlukom nisu obuhvaćeni mirovinski fondovi i neke državne tvrtke.

Vlada je odluku obrazložila "iznimno hitnim i nepredviđenim potrebama". Procjenjuje se bi se ovim potezom moglo prikupiti i do 2 milijarde eura.

Grčka idući mjesec mora MMF-u vratiti gotovo milijardu eura dugova. Atena je poručila da će vratiti dug, ali i da je isplata plaća u javnom sektoru te mirovina prioritet.

>> 'Ljudi su izuzetno zbunjeni, nitko ne zna što možemo očekivati'

>> Varoufakis: Oni koji žele da Grčka napusti eurozonu igraju se s vatrom

Komentara 14

TH
than
22:34 20.04.2015.

Pa oni su barem zivjeli. 13 i 14 placa. U mirovinu sto ranije. Silne naknade za sve i svasta pa cak i za sahrane. Mi cemo propasti kao oni, a da necemo uzivati. I k tome i dalje imaju vecu prosjecnu placu nego mi.

AN
anticenzura
23:21 20.04.2015.

I kada vratite MMF dug, istjerajte ih zemlje, kao sto ih je Orban istjerao, pa cete i vi procvjetati. Kineski Premijer je jednom izjavio da dok su slusali MMF da su uvijek nazadovali, otkad su krenuli raditi sve suprotno njihovim savjetima, da je zemlja procvjetala i da biljezi nezapamcenu ekonomski rast. Ovaj sljam iz MMF -a je unistio pola planete.

DU
Deleted user
10:37 21.04.2015.

bas me zanima da li ce im to dozvoliti jer ako to uspiju ... svi bi to trebali slijediti! P.S. Pogledajte sto je bilo kada je Njemacka trazil apovrat zlata od amerike i engleske ... rekli su moze po 5050 kg godisnje slijedecih 100 godina! Pametnome dosta sto to znaci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije