Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Taksisti prosvjeduju protiv Ubera - prevrću se auti, gore gume...

Uber
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
25.06.2015.
u 18:00

Taksisti američki Uber vide kao nelojalnu konkurenciju

Prosvjed francuskih taksista protiv usluge UberPOP pretvorio se u nasilje. Prosvjednici su u Parizu i drugim gradovima blokirali ceste koje vode do zračnih luka i željezničkih kolodvora, a policija je upotrijebila suzavac, piše Reuters. Na slikama koje su objavili francuski mediji vide se prevrnuti automobili i gume kako gore na cesti u Parizu, a došlo je i do sukoba taksista s drugim vozačima.

Američki Uber putem aplikacije za smartphone povezuje putnike s vozačima, koji često nemaju dozvole za taksiranje. Uber je u francuskim gradovima u posljednje vrijeme proširio svoju uslugu UberPOP, što je izazvalo nezadovoljstvo taksista koji je vide kao nelojalnu konkurenciju. UberPOP je u Parizu prisutan još od 2011. godine, a u listopadu 2014. zakonom je zabranjeno povezivati putnike s neregistriranim vozačima, na što se Uber žalio. Uber je zbog osebujnog poslovnog modela već potpuno ili djelomično zabranjen u nekim zemljama i gradovima, uključujući Njemačku i Nizozemsku.

Šef taksi-tvrtke G7 Serge Metz izjavio je da je na provokacije Ubera moguć samo jedan odgovor - sustavna zapljena vozila koja krše zakon.

- Doista nam je žao što klijente i vozače držimo taocima. Ne radimo to olako - rekao je Metz. Među ljudima koje su taksisti uzeli za taoce je i poznata glazbenica Courtney Love, barem sudeći po njezinim objavama na Twitteru kojima je dokumentirala događaje:

 

>> 'Uber nikako ne može biti dobar za korisnika ni za državu'

>> Uber: Jako smo zainteresirani za Zagreb, ali ne znamo kad stižemo

Komentara 16

AJ
ajmo
18:24 25.06.2015.

Da su kod nas takvi prosvjedi al bi Pupovac i njegova svita vikali Fašisti evo vidite ih tu su držte ih .Za jednu plinsku bocu su vikali evo državni udar a ja spavam na tri plinske boce pa nije državni udar.E bravo Francuzi tako se bori za svoja prava kad neče slušat oni koji bi morali tako se to radi.

RM
rmd3
19:39 25.06.2015.

zivjela Evropa do sad smo bili na balkanuuuu jeee Uber uber jeeeee pomozite nam ameri, Rus će poćet vozit taksije po Evropi, neeee samo to neeeee ."zivjela" amerika i EU i PTSP(TTIP) ugovor jeeeeee ušli smo u evroopu,toooo sad bu nam kamilica bit živjeti jeeeee

NA
Nadalinaaa
19:35 25.06.2015.

UberPop je mačji kašalj prema TTPI-ju koji nam naši voljeni američki saveznici spremaju u konspiraciji s politbiroom u Briselu. TTPI je američka aneksija Europe, dok nas istovremeno huškaju da nam je Rusija neprijatelj. Što će nam neprijatelji pored ovakvih prijatelja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije