Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA JE SUĐENJE

Europarlament skinuo imunitet Marine Le Pen

marine le pen (1)
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.07.2013.
u 14:29

Le Pen je usporedila muslimane koji se mole na ulici s nacističkom okupacijom Francuske u Drugom svjetskom ratu

Europski parlament skinuo je imunitet svojoj zastupnici, francuskoj desničarskoj političarki Marine Le Pen, kako bi mogla biti gonjena u Francuskoj, prenosi BBC. Francuski su tužitelji, naime, 2011. godine pokrenuli slučaj protiv Le Pen nakon što je usporedila muslimane koji se mole na ulici s nacističkom okupacijom Francuske u Drugom svjetskom ratu. Le Pen je optužena za poticanje na mržnju i diskriminaciju.

Liderica Nacionalne fronte u svom je govoru u prosincu 2010. godine, koji su prenijeli brojni mediji, molidbu muslimana na ulicama nazvala okupacijom.

- Nema tenkova, nema vojnika, ali to je ipak okupacija, i to ljude brine - rekla je Le Pen, koja je u osvoila 17,9 posto glasova u prvom krugu lanjskih predsjedničkih izbora.

Le Pen je danas stala u obranu svojih izjava tvrdeći da je rekla ono što svi Francuzi misle. Tvrdi je da je izgubila imunitet jer je disidentica te da je riječ o zastraživanju.

- Uopće se ne bojim, osjećam prijezir - rekla je.

>> M. Le Pen: Samoubojstvo u Notre-Dameu je politički čin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije