Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit u Bruxellesu

EU će povećati pomoć UN-ovim agencijama koje pomažu izbjeglicama na Bliskom istoku

sastanak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
24.09.2015.
u 07:45

- Mjere koje smo danas dogovorili neće završiti krizu . No one su potreban korak u pravom smjeru - rekao je na kraju sedmosatnog sastanka predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk .

Čelnici Europske unije u sklopu najnovijih napora za rješavanje migrantske krize na hitnom sastanku u Bruxellesu dogovorili su se da će još 1 milijardu eura dati za pomoć agencijama UN-a koje pomažu sirijskim izbjeglicama na Bliskom istoku.  Više pomoći dobit će i susjedne zemlje Sirije u koje su pobjegli milijuni ljudi od kad je sukob počeo u toj zemlji. Čelnici EU također su se složili da će ojačati vanjske granice EU te je dogovorena suradnja sa Balkanskim državama koje su postale glavne ruta za migrante koji putuju na sjever, javlja BBC.

- Mjere koje smo danas dogovorili neće završiti krizu . No one su potreban korak u pravom smjeru - rekao je na kraju sedmosatnog sastanka predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

Dosad je ove godine u zemlje EU stiglo oko pola milijuna migranata što je izazvalo velike podjele u Europskoj uniji. Hitan summit u Bruxellesu počeo je usred spora oko razmještaja oko 120.000 migranata. Naime, neke zemlje EU protive se izbjegličkim kvotama.

Komentara 11

BA
barbaizamerike
09:46 24.09.2015.

ANKETA izbjeglice iz arapskih zemalja slati bogatim arapima u DUBAI tamo ima praznih stanova ali nece tamo da idu jer je slaba socijala.sta ce nam ta rulja da divlja po EU kad su u grupi hrabri su i rusilacki raspolozeni

BU
Bulaba
09:40 24.09.2015.

A zašto ste ispustili najvažnije u EU dogovoru, a to je da će zajednički braniti Schengen, a nas tko šljivi, mi ostajemo u džamahiriji s 500.000 džihadista. Lepo je to bre Zoka sve dogovorio. A ispustili ste da će se pomoći Turskoj, Srbiji i Makedoniji, a nas nitko nije spomenuo, mi smo već Zapadni Pakistan.

RI
Rizlman
13:49 24.09.2015.

A dobro što taj UN ćini? što čini ta kriminalna zločinačka organizacija? Osim što su nam direktno na vrat natovarili ovu svinjariju? Migranti su na početku išli preko Italije, preko Lampeduse, a onda su ti aparatčici iz UN-a došli na ideju da je putovanje morem previše opasno i da treba primjeniti rutu i slati to preko kopna. I sad imamo ovo što imamo a oni se prave nevješti. Trebale bi se sve države EU dogovoriti i istupiti iz tog bizarnog, nesposobnog i suvišnog UN-a, zatim izolirati Britance i na čelu s Njemačkom i Francuskom oformiti europske oružane snage koje će tjesno surađivati s Rusijom i rješiti problem. Jer je već dosta toga da nam Saudijska Arabija, Turska, Amerika i Velika Britanija rade ove svinjarije. Kome nije jasno što se ovdje događa, ovaj val je pokrenut nakon informacije da Rusi ulaze u rat u Siriji na strani Asada odnosno Alavita a protiv ISIL-a odnosno Sunita, a Saudijska Arabija i Turska su Suniti koje na ovaj način odgovaraju, zatrpavajući Njemačku zbog trgovniskih veza Njemačke s Rusijom, a sve to čine uz asistenciju Amerikanaca i Engleza koji se boje da taj ekonomski savez Njemačke i Rusije ne preraste u politički, što je udar na njihove interese. Hrvatska bi se u tom košmaru trebala pozicionirati rame uz rame sa zemljama Višegradske skupine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije