Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova prijetnja

Dužnosnik: Sjeverna Koreja upotrijebit će nuklearno oružje ako ih SAD na to prisili

Sjeverna Koreja
Foto: Ilustracija: Reuters/Pixsell
08.05.2015.
u 14:25

- Mi smo velika sila, politički, ideološki i vojno. Posljednji cilj koji nam je preostao je da Sjevernu Koreju učinimo i ekonomskom silom - kazao je Yong-Chol.

Zamjenik direktora sjevernokorejskog Instituta za istraživanje nacionalnog ujedinjenja  Park Yong-Chol u intervjuu za CNN zaprijetio je da će Sjeverna Koreja upotrijebiti nuklearno oružje ako ih Sjedinjene Američke Države na to prisile.

- Uložili smo mnogo novca u nuklearnu obranu kako bi se mogli suprotstaviti američkoj prijetnji. No ta strateška odluka bila je ispravna - rekao je Yong-Chol koji tvrdi da njegova zemlja ima rakete koje su sposobne udariti na kopno SAD-a. Sljedeći cilj Sjeverne Koreje, prema njegovim riječima, je gospodarski.

- Mi smo velika sila, politički, ideološki i vojno. Posljednji cilj koji nam je preostao je da Sjevernu Koreju učinimo i ekonomskom silom - kazao je Yong-Chol.

Unatoč tome što prema nedavnom izvješću UN-a u logorima u Sjevernoj Koreji krše ljudska prava, sjevernokorejski dužnosnik opovrgnuo je da takvi logori postoje.

- Ako govorite o ljudskim pravima u mojoj zemlji, ja ću govoriti o ljudskim pravima u SAD-u. Vi (u Americi, op.a.) imate rasne nerede, policija ubija crnce. Imate zatvore pune zatvorenika, a upotrebljavate i nove tehnike mučenja - rekao je Yong-Chol za CNN.

>> Kim neće u Moskvu jer mu je Rusija odbila prodati protuzračni raketni sustav?

>> Kim Jong-un traži djevojke sa sela za svoj harem

Komentara 7

DH
dalibor.hren
22:20 08.05.2015.

Naprijed žuti!

DR
dragang
17:32 08.05.2015.

kad bi samo u pokusali to da urade to bi bio njihov kraj.izbrisali bi ih u roku 2sata

MX
Mister X
22:46 09.05.2015.

Nova prijetnja ! Dužnosnik: Sjeverna Koreja upotrijebit će nuklearno oružje ako ih SAD na to prisili-napadne. Netko bi mogao reći i realnije da se radi o upozorenju - obećanju... Po ovome gore smatra autor= V.L. Ako mi se približava oružjemužjem na granicu netko tko me je već u prošlosti napadao ratovao sa mnom ( Srbija ) i ja na tu provokaciju izjavim da ako mene ( Hrvatsku ) ponovo napadne da ču se braniti sa najjačim oružjem što posjedujem . Ja sam krivac jer ja prijetim (Srbiji ) prema ocijeni V. L. U ovom slučaju ipak ne - prijetim ili ne ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije