Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GERMANWINGS

Druga crna kutija potvrdila da je kopilot Lubitz namjerno izazvao nesreću!

Germanwings crna kutija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
03.04.2015.
u 11:40

Druga crna kutija sadrži informacije kao što su vrijeme, visina, brzina i smjer letjelice

Podaci iz druge crne kutije iz srušenog zrakoplova Germanwingsa potvrđuju da je kopilot Andreas Lubitz namjerno prouzročio nesreću, prenosi Sky News.

Francuski ured za istraživanje zračnih nesreća izvijestio je da je Lubitz namjestio automatski pilot za spuštanje i više puta ubrzavao zrakoplov Airbus A320 prije no što se zabio u Alpe, pri čemu je poginulo svih 150 ljudi u letjelici.

Jučer je stigla vijest da je pronađena druga crna kutija s kobnog leta, a ona sadrži informacije kao što su vrijeme, visina, brzina i smjer letjelice. Prva crna kutija sadržavala je zvučni zapis koji je otkrio da je Lubitz zaključao vrata kokpita kako se pilot ne bi mogao vratiti unutra.

Jučer je otkriveno i da je Lubitz na internetu istraživao o metodama počinjenja samoubojstva i mehanizmima vrata kokpita.

>> Lubitz je uoči nesreće istraživao o samoubojstvu i vratima kokpita

>> Pronađena druga crna kutija i dijelovi tijela svih 150 žrtava

Komentara 33

BO
borac2525
12:01 03.04.2015.

Da citiram jednog od clanova obitelji unesrecenih" ne razmisljam o kopilotu, dali je to pocinio namjerno ili ne, razmisljam o njegovim roditeljima i iskreno mi ih je žao"

BR
Blade Runner
15:01 03.04.2015.

Toliko truda je ulozeno u blacenje Lubitza, da je i vise nego degutantno. Ova druga crna kutija (FDR) je bila nadjena 25.3. ali bez memorijske kartice, pa su je onda trazili (?) iako je vec nadjena (ne karticu, vec kutiju) pa je 30.3. direktor Lufthanse objavio da ne emitira signal sto znaci da je potpuno unistena i da je mozda nikad nece naci, pa je jucer opet nadjena, i vec danas su (na slikama je karbonizirana i potpuno zgnjecena) vec turbobrzinski ocitali i analizirali podatke o odmah u javnost s njima. A Lubitz je, eto, mjesecima trazio i po internetu upute kako da se ubije, i kako funkcioniraju vrata (iza kojih je prethodno proveo 600 sati i koristio ih najmanje 1200 puta ;) ) sto onda ozbiljno dovodi u pitanje IQ testove kojima se podvrgavaju svi kandidati za pilote. Iskreno zalim obitelji zrtava koje nikad nece znati istinu, kao i Lubitzovu obitelj koja je suocena sa sramotnom difamacijom karaktera svoga sina; jer ovo su takve bezocne lazi i falsifikati da ih ni pas s maslom ne bi pojeo.

DU
Deleted user
12:01 03.04.2015.

Ove Crne kutije pregledal je Chuck Norris osobno. Za druge slične nesreće, analiza potraje i do 2-3 mjeseca. Ovdje se već drugi dan sve zna! Hm,…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije