Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nepoštivanje činjenica'

Dopisnica ruske televizije dala otkaz zbog načina izvještavanja o padu aviona

rt
Youtube Screenshot
18.07.2014.
u 22:18

Njen otkaz uslijedio je nedugo nakon što je voditeljica Liz Wahl uživo podnijela ostavku zbog načina izvještavanja o ukrajinskoj krizi u ožujku

Britanska dopisnica ruske televizije Russia Today (RT) dala je otkaz u znak protesta zbog načina na koji se izvještava o padu aviona Malaysia Airlines u Ukrajini, javlja Independent.

Sara Firth otkaz je dala nakon pet godina rada zbog 'potpunog nepoštivanja činjenica', a na Twitteru je napisala kako je za RT 'Ukrajina uvijek kriva'.

 - Zastrašujuće su RT-ove smjernice za stvaranje priče. Ako želite uspjeti, u njih naprosto morate vjerovati, a ako prestanete vjerovati, više im niste korisni, rekla je Firth kojoj je izještavanje o padu aviona bila kap koja je prelila čašu.

Njen otkaz uslijedio je nedugo nakon što je voditeljica Liz Wahl uživo podnijela ostavku zbog načina izvještavanja o ukrajinskoj krizi u ožujku. Mreža je njen potez opisala kao 'samopromocijski trik'.

>> Putinova televizija voditeljicu za kaznu šalje na Krim!

Komentara 37

SE
selbivoje
22:47 18.07.2014.

ako rt kaze bacali dijecu lavovima, ona trebala je pisati da su lavovima bacali dijecu, bez obzira dali je to istina, u rusiji nema nijedne vijesti da je srbija izvrsila agresiju na kosovo, zato sto nije nitko smijo to daa napise ili da govori, i o Hrvatskoj i Bosni malo se pisalo

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:11 19.07.2014.

A sto je NBC povukao svog novinara iz Gaze, zbog loseg ("ironicnog") izvjestavanja ? Kad ce ta vijest ?

FA
farukbob
09:11 19.07.2014.

samo da zna ima kod mene u firmi slobodno mjesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije