Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve snimila kamera

Dobila 1,5 mil. $ odštete jer ju je policajac šakama izudarao po glavi

policijsko nasilje,Marlene Pinnock
Foto: YouTube/CBS screenshot
1/2
25.09.2014.
u 09:09

Policijska brutalnost koja je 1. srpnja šokirala Ameriku, jučer je dobila svoj epilog

Žena koju je prometni policajac na autoputu u Kaliforniji izudarao šakama po glavi dobila je 1,5 milijuna dolara odštete. Novac je dio nagodbe postignute u srijedu nakon devetosatnog pregovora između odvjetnika oštećene 51-godišnje Marlene Pinnock i policijskog povjerenika Joea Farrowa.

Nagodbom je, javlja Fox News, odlučeno i da će okrivljeni policajac Daniel Andrew biti otpušten s dužnosti. Njegovo nasilničko ponašanje spram Pinnock šokiralo je cijelu Ameriku kada je snimka napada počinjenog 1. srpnja osvanula na društvenim mrežama. Nju je pak snimio i u javnost pustio slučajni prolaznik, motociklist David Diaz.

- Željeli smo osigurati financijsku stabilnost za moju klijenticu nakon šoka kojeg je pretrpjela, ali i da Andrew više ne može raditi kao policajac - kazala je odvjetnica Ceree Harper.

Prema policijskom dosjeu, incident se zbio nakon što je policajac Pinnock isključio iz prometa. Ona je potom počela hodati bosa pored autoceste. Nekoliko vozača nazvalo je 911 i prijavilo slučaj. Andrew ju je potom uhvatio, oborio na pod i više puta izudarao šakom po glavi. Ustanovljeno je da Pinnock, koja u incidentu nije pretrpjela fizičke ozljede, inače pati od bipolarnog poremećaja i prestala je uzimati lijekove tri mjeseca prije incidenta. U intervjuu AP-u prošlog tjedna kazala je da je imala osjećaj kako je policajac želi ubiti.

- Uhvatio me je, gurnuo na pod i počeo udarati. Imala sam osjećaj da će me pretući na smrt - kazala je 51-godišnjakinja.

>>Ministar policije Ostojić štiti batinaše u odori. Zašto i dokad?

>>VIDEO Pogledajte kako talijanska policija brutalno tjera studente

Komentara 6

Avatar gecdra
gecdra
10:29 25.09.2014.

Kad bi kod nas bilo takve pravde ja bi več davno bio milijunaš,ali i mnogi Hrvati.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
10:19 25.09.2014.

"Demokracija" kod kuce u usa!

CR
Crocap
06:23 26.09.2014.

Nije autoput nego autocesta, ali svi vi lijevi jugonostalgičarski novinari nikako da se dobro prerušite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije