Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglas u Libanonu

Danska vlada putem novina objasnila izbjeglicama zašto trebaju 'zaobići' njihovu državu

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
08.09.2015.
u 14:00

Danska vlada osigurat će da stranci s privremenom boravišnom dozvolom u prvoj godini ne mogu dovesti obitelj

Danska vlada platila je oglas u libanonskim novinama koji neizravno šalje jasnu poruku izbjeglicama: ne dolazite u Dansku, piše Independent.

U oglasu je nabrojeno nekoliko razloga zbog kojih bi izbjeglice trebale "zaobići" Dansku. Među njima je uvođenje novih zakona kojima će za polovicu smanjiti socijalna davanja za tražitelje azila.

Osigurat će da napuste Dansku u najkraćem mogućem roku

Danska vlada osigurat će da stranci s privremenom boravišnom dozvolom u prvoj godini ne mogu dovesti obitelj, najranije će nakon pet godina moći dobiti stalnu dozvolu za boravak, a prije toga će živjeti u strahu da im privremena dozvola ne bude oduzeta. U oglasu su naveli i da će za dobivanje stalne boravišne dozvole morati naučiti danski jezik.

"Uspostavit će se poseban centar za osobe kojima je odbijen zahtjev za azilom kako bi se osiguralo da napuste Dansku u najkraćem mogućem roku", stoji u oglasu danskog Ministarstva za imigraciju objavljenog u ponedjeljak u četiri libanonska dnevna lista.

Independent piše da je Danska uvela stroža pravila za imigrante otkad je liberalna stranka desnog centra formirala manjinsku vladu u lipnju.

>>Neki bi izbjegličke obitelji primili u župni dvor, drugi neće muslimane

>>U Njemačku i Francusku polovica izbjeglica, mi se borimo za manji postotak

Komentara 14

Avatar abakus
abakus
14:13 08.09.2015.

Pametno. Bravo za Dansku. A ne kao naš Milanović koji kao da cijelo vrijeme poskakuje: "Tu smo! Nemojte kod nas zaboraviti doći! Molim vas dođite!"

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:11 08.09.2015.

Neka samo svi odu u Njemačku, Švedsku, Nizozemsku, Dansku i ostale zemlje koje zatiru svoje kršćanske korijene, oni gore nisu drugo ni zaslužili zbog mržnje koju otvoreno iskazuju prema kršćanstvu. A ovo bi trebala biti i pouka onima iz Hrvatske koji misle da će u Njemačkoj naći bolji život, pored svih tih imigranata koji mogu raditi za mnogo manje novce i koji će od tih zemalja učiniti bliski istok gore nema boljeg života!

Avatar Lutkica
Lutkica
15:10 08.09.2015.

dok ne bude jedinstva u Eu svatko će uređivati svoju zemlju kako zna i može

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije