Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'APSURDNE OPTUŽBE'

Britanski dužnosnik odbacio optužbe: Nismo prisluškivali Donalda Trumpa

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.03.2017.
u 08:16

Britanski dužnosnik kaže da prema britanskom zakonu ta agencija može prikupljati podatke samo radi zaštite nacionalne sigurnosti.

Britanska obavještajna agencija nije prisluškivala Donalda Trumpa tijekom ni nakon predsjedničkih izbora u SAD-u, rekao je u utorak britanski dužnosnik, odbacujući optužbe koje su na račun agencije iznijeli pojedini politički analitičari.

Dužnosnik za kojeg Reuters navodi da je upoznat s političkim i sigurnosnim operacijama, rekao je da su optužbe koje je za Fox News iznio analitičar Andrew Napolitano neistinite i apsurdne.

Analitičar i bivši sudac u New Jerseyu rekao je da je Obama dobivao transkripte od britanske obavještajne agencije GCHQ, koja je pandan američkoj agenciji za nacionalnu sigurnost (NSA).

"Tri obavještajna izvora obavijestila su Fox News da je Obama izašao izvan zapovjednog lanca – on nije koristio NSA, nije koristio CIA-u, nije koristio FBI", rekao je Napolitano, ustvrdivši da je bivši američki predsjednik za prisluškivanje koristio GCHQ.

Britanski dužnosnik kaže da prema britanskom zakonu ta agencija može prikupljati podatke samo radi zaštite nacionalne sigurnosti.

Trump koji je u siječnju stupio na predsjedničku dužnost, objavio je ranije ovog mjeseca da ga je njegov prethodnik Barack Obama prisluškivao tijekom kasne faze kampanje 2016., ne navodeći dokaze za te tvrdnje. Optužbe za prisluškivanje odbacili su Obamini dužnosnici.

>> 'Ovo je užas. Obama mi je prisluškivao ured prije predsjedničkih izbora. On je loša osoba (ili bolesna)'

>> Sergej Lavrov otkrio na koji se način osigura da ga ne prisluškuju na 'osjetljivim' pregovorima

Komentara 1

JU
jupiter
22:12 15.03.2017.

Ko bi odoleo da ne prisluškuje Trumpa, pogotovu ozbiljna firma kao što je obaveštajna služba UK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije