Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
džihadisti se šire

Boko Haram se pridružio Islamskoj državi

Boko Haram
Foto: www.nationofchange.org
12.03.2015.
u 21:35

Nigerijska teroristička organizacija Boko Haram odlučila se pridružiti Islamskoj državi koja je to danas i službeno prihvatila

Nigerijska teroristička organizacija Boko Haram odlučila se pridružiti Islamskoj državi koja je to danas i službeno prihvatila, javlja AFP.

– Objavljujemo vam dobre vijesti o proširenju našeg kalifata na Zapadnu Afriku zato što smo prihvatili odanost naše braće sunitske skupine koja također propovijeda džihad – stoji u poruci glasnogovornika Islamske države Mohammeda al-Adnanija.

Islamska država zasad je zauzela veliko područje Iraka i Sirije te proglasila islamski kalifat ondje, ali se proširila i na dijelove Egipta i Libije.

>> U Gornjoj Maoči se opet vijore zastave Islamske države

Komentara 2

SS
sseka
13:50 13.03.2015.

kad su već tako hrabri i moćni, šire se diljem svijeta, a što se onda zamaskirani skrivaju? da ih možda MAMA ne prepozna?

Avatar airbizz
airbizz
07:58 13.03.2015.

zapadnjački mediji svakim danom izvješčuju kako pripadnici isila gube osvojeni teritorij,nižu gubitke u ljudima i onda jedan dan osvane da im se netko pridruži.pitanje zapadnjačkim novinarima:da li biste se vi pridružili nekome tko po vašem izvješčivanju gubi teritorij i ljude?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije