Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medicinsko izvješće

Bivši Putinov savjetnik umro od ozljede glave tupim predmetom

Mihail Lesin
Foto: Reuters/PIXSELL
11.03.2016.
u 10:14

Glasnogovornik washingtonske policije rekao je da se slučaj istražuje, no nije želio odgovoriti radi li se o zločinu.

 Bivši savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je u studenome pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Washingtonu umro je "od ozljede glave tupim predmetom", objavile su mjesne vlasti u četvrtak navečer.

Patolog je rekao da je Mihail Lesin (59) čije je tijelo nađeno 5. studenoga u hotelu na Dupont Circleu, umro od ozljede glave tupim predmetom, navodi Washington Post, koji dodaje da je posrijedi "misteriozna smrt" jer je imao i nekoliko ozljeda po vratu, torzu, rukama i nogama.

Glasnogovornik washingtonske policije rekao je da se slučaj istražuje, no nije želio odgovoriti radi li se o zločinu.

Lesinova obitelj tvrdi da je preminuo od srčanog udara.

Glasnogovornik ruskog veleposlanstva u SAD-u rekao je da su njihovi dužnosnici nekoliko zadnjih mjeseci putem diplomatskih kanala pokušavali dobiti informacije o napredovanju istrage.

"Nismo dobili nikakve bitne informacije. S obzirom na dokument koji je danas objavljen, očekujemo da američka strana  pruži relevantno službeno objašnjenje", napisao je glasnogovornik Juri Melnik u mailu.

Lesin je bivši Putinov ministar informiranja između 1999. i 2004.  a kasnije njegov savjetnik tijekom nekoliko godina.

Mreža ABC News objavila je da je Lesin bio optužen za cenzoriranje ruskih neovisnih medija. Preuzeo je čelno mjesto u Gazprom-Media Holding u 2013. ali je dao ostavku sljedeće godine. 

>> Milijunaš blizak Putinu pronađen mrtav u washingtonskom hotelu

Komentara 12

MR
mrkoje
20:23 11.03.2016.

ne vjerujem da ga je putin ubio svojim rukama

Avatar d-ano
d-ano
15:45 11.03.2016.

..ma zna se vec sve,,..mora da su nasli i otiske od putina ili su ga slikali sa toljagom kako za mlati,,hahahha

Avatar nekakav
nekakav
17:00 11.03.2016.

zanimljivo da su svi ta sirotinja stradala negdje daleko do rusije. ni litvinenko, a ni ovaj, nisu stradali od ruske ruke, da se razumijemo. naravno da mediji, zapadni, to moraju konstruirati i ukazati na krivnju putina. jer putin je velikaika prepreka zapadu u svojem naumu kontrole i potčinjavanja cijelog svijeta. oni kojima je ostalo nešto mozga nakon globalne lobotomije, znaju što je mislio ruski predsjednik pred dvije godine, kad je kazao da je zapadu jeljcin bio dobar, dok je dozvoljavao da zapadne ekipe vršljaju po rusiji, i izvlače skoro 300 mlrd dolara iz zemlje, al kad je ruska država počela stavljati pod nadzor ključne sektore u zemlji, a posebno kad je počela suprotstavljati se ekspanziji amerikanaca u istočnu europu, e onda je je najednom jeljcin postao pijanac, kojeg su se često ismijavali. putina nitko ne ismijava. putin stvari rješava. pokažite mi razliku između prava amerikanca da brane svoje interese u svijetu, i prava rusa da čine isto. amerika je što? svetinja, bog, pa joj je sve dozvoljeno? rusija krši neke standarde, pravila? pa lijepo, jesu li rusi natjerali 100 država na potpisivanje ugovora o neizručivanju američkih vojnika zbog optužbi za ratni zločin? ne, amerikanci su to napravili. i mi smo potpisnici tog sramnog ugovora. razmislite zašto su to ameri isforsirali. i da, rusi su najveći problem na ovom svijetu. ruske vojne vježbe u rusiji su neprihvatljive. al vježbe nato pakta 50 metara od ruske granice su jačanje kapaciteta kolektivne sigurnosti... ajd i dalje puštajte u glavu ovakvu pljevu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije