Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kažnjen zbog korupcije

Berlusconijev prvi dan na društveno korisnom radu

Silvio Berlusconi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
09.05.2014.
u 14:45

Iz ustanove Sveta Obitelj u kojoj je proveo četiri sata na društveno korisnom radu izašao je s osmijehom.

Bivši premijer Silvio Berlusconi danas je prvi puta bio na društveno korisnom radu, na koji je kažnjen zbog korupcije. 

Iz ustanove Sveta Obitelj u kojoj je proveo četiri sata na društveno korisnom radu izašao je s osmijehom. Dok je u ustanovu u kojoj su smješteni, uz ostale, oboljeli od  Alzheimera Berlusconi ušao zabrinut, na izlasku je bio mnogo bolje volje. Nije ništa izjavio, jer mu je zabranjeno da govori o svome radu u ustanovi, okupljenim novinarima. Zna se da će prvih  mjesec dana, odnosno četiri puta, biti educiran za poslove koje će zatim trebati obavljati, vjerojatno  voditi u šetnju parkom ustanove neku oboljelu osobu. Ukupno će ta društveno koristan posao trebati  obavljati 10 i pol mjeseci, što znači 40 dana po četiri sata.

Podsjetimo, u kolovozu prošle godine osuđen je konačnom presudom Vrhovnog suda na četiri godine zatvora smanjeno olakšicama na godinu dana kućnog pritvora ili društveno korisnog rada. Osuđen je u procesu Mediaset, prema nazivu njegove tvrtke koja je napuhavanjem cijena kupoprodaje američkih filmova stvarala crne fondove. Sud je zatim odlučio Berlusconija poslati na društveno korisni rad u ustanovu Sacra Famiglia (Sveta Obitelj) u mjestu Cesano Boscone pokraj Milana gdje su, uz ostale, smješteni oboljeli od Alzheimera. 

Bivši Cavaliere (vitez rada, a titula mu je oduzeta nakon presude za korupciju), bivši premijer, ali i dalje čelnik pokreta Naprijed Italijo, Silvio Berlusconi stigao je u 9,30 sati (15 minuta prije potrebnog) do ulaza u ustanovu. Zapravo osuđen je na četiri sata rada jednom tjedno.

Berlusconijev dolazak u ustanovu Sacra Famiglia čekali su brojni novinari iz cijeloga svijeta, od dopisnika New York Timesa do dopisnika japanske tv Fuji i arapske Al Jazeera International.

Bilo je i prosvjednika među kojima sindikalac Pippo Fiorito koji je htio preskočiti pregrade uz povike: „Mi Talijani imamo san u srcu, vidjeti Berlusconija u San Vittoreu“ (tako se zove zatvor u Milanu op.s.t.). Prosvjednik je udaljen jer je pokušao preskočiti ogradu. 

Ulaze u ustanovu Sacra Famiglia nadziru policijski agenti. Bolesnici koji trebaju ulaziti u ustanovu radi pregleda moraju imati uputnice. Novinari moraju biti akreditirani, a zaposlenici u ustanovi imaju posebne bedževe. 

Zgrada San Pietro, u kojoj se nalazi odjel za bolesnike od Alzheimera, ustanove Sacra Famiglia, i u kojoj društveno korisni posao obavlja Berlusconi, nalazi se u središtu cijelog kompleksa u kojem ima 20 odjela, zatim je tu crkvica, nogometno igralište, kazalište, pa čak i groblje. Zaposlenici, odnosno medicinsko osoblje i odgajatelji, dobili su posebne upute. Prva je da se ne smiju slikati s Berlusconijem, zabranjen im je selfie, i ne smiju njega slikati ili snimati. Na „novom“ poslu Berlusconiju pomažu i dvije žene, odnosno odgovorna struktura Giuliana Mura i odgajateljica odjela Maria Giovanna Sambiase.

>> Berlusconi će guliti krumpire invalidima?

Komentara 11

AA
aabbcc
11:44 09.05.2014.

Trebali su mu dati lopatu pa da zasadjuje drvece, jer to politicari obozavaju da rade pred novinarima i televizijom.

Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:07 09.05.2014.

na kraju će još ispasti dobrotvorac i svetac

MX
Mister X
20:26 10.05.2014.

Bivši premijer Silvio Berlusconi danas je prvi puta bio na društveno korisnom radu, na koji je kažnjen zbog korupcije. Da vidimo jeli balkan isto imalo human i tako postupi sa premijerom Dr. Ivom Sabaderom ili smo mi brutalna nacija ?? Znamo da je BAJEROV menađer Hones za milijarde ( kuna) - dikazano priznao ( ne rekla kazala nula dikazala !) dobio 3n 5 godina BRUTTO !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije